Miroslav Horák
6. srpna 2016 • 04:10

Nejezdi, varují doktoři Krejčího. Chci hrát, SP je víc než olympiáda, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco řada fanoušků vnímá podzimní Světový pohár spíš jako komerční exhibici z dílny NHL, nedosahující významu olympiády, řada hokejistů to má jinak. Povídat by mohl David Krejčí. Jeden z nejlepších českých hráčů současnosti samozřejmě nechybí v nominaci do Toronta, všechno se však zamotává. Po jarní operaci kyčle není pořád fit a štáb dohlížejících lékařů mu zakázal ochutnat led... Účast reprezentanta je ve vážném ohrožení.



Trenéři reprezentaci v čele s  Josefem Jandačem z toho mají těžkou hlavu. S elitním centrem Bostonu počítají do prvních dvou formací a na přesilovky, kde by měl zastávat roli falešného beka. Na Krejčím především má stát produkce ofenzivních nápadů. Jenže vážně hrozí, že tomu tak nebude.

Pro iSport.cz 28letý útočník poprvé o svých trablech promluvil. „Vím, že pro mě doktoři chtějí jen to nejlepší, na druhou stranu pro mě je Světový pohár obrovskou motivací, pro hokej je to větší akce než olympiáda, sejdou se skutečně všichni nejlepší hráči na světě, žádné omluvenky, bude to turnaj desetiletí. A strašně rád bych u toho byl,“ zasní se.

„Kdyby mělo být jen po mém, vlezu hned teď na led a celé Toronto odtáhnu i přes bolest. Jenže není to tak jednoduché. Hrát na nějakých osmdesát procent není ideální,“ uvědomuje si.

Ti, kdo měli Krejčího na stole, nejsou žádní žabaři okresního formátu, žádní Cvachové, naopak. Čili je jasné, že vědí, o čem mluví, když VIP pacienta odrazují od tlaku na návrat do práce.

„Ti doktoři jsou kapacity známé po celém světě. Podle nich v mém případě není důležitý Světový pohár, ale to, abych se dal naplno do pořádku. Abych mohl hrát dalších pět, šest, sedm sezon. Radí mi neuspěchat návrat a neriskovat zbytečné problémy v další sezoně.“

Pak z toho nebuďte na prášky. Držitel Stanley Cupu z roku 2011 přemýšlí, že by v dresu národního týmu obstarával třeba jen deset minut hry a šetřil se na stěžejní zadání, ovšem tenhle kočkopes by se těžko líbil šéfům v Bostonu.

„Není to jen na mně. V Bostonu by neradi viděli, že hraju pouze některé úseky hry, protože víc mi zdraví nedovolí,“ připouští Krejčí. „Štve mě to všechno i z toho důvodu, že tři měsíce v kuse poctivě rehabilituju a cvičím, abych byl co nejdřív fit. A odezva není taková, jak bych si představoval,“ smutní.

Obsáhlý rozhovor s Davidem Krejčím najdete v sobotním vydání deníku Sport! Elektronickou verzi čtěte ZDE »

Krejčí přispěl dvěma góly k výhře Bostonu nad Detroitem
Krejčí přispěl dvěma góly k výhře Bostonu nad Detroitem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud