Jakub Hlaváč
13. září 2016 • 20:14

Sobotka se bál, že skončil. Teď musí dostat strach o rameno z hlavy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PITTSBURGHU | Černé myšlenky pomalu mizí z hlavy Vladimíra Sobotky. Vždyť se reprezentační hokejový centr po první přípravě s Ruskem bál, že se s hokejem zase na pár měsíců rozloučí. Bolest v rameni mu to napovídala... “Ale je to lepší a lepší,” těšilo ho v úterý. Světový pohár stihne.



Napověděl vám to trénink v Pittsburghu?
"Dobré to bylo. Zlepšuje se to každým dnem, takže jsme se domluvili s trenéry, že možná nastoupím už do středečního zápasu (příprava s výběrem S. Ameriky U23). Uvidíme, jak to bude vypadat ráno a uděláme definitivní rozhodnutí."

Převládají tedy pozitivní pocity?
"Určitě. Čekal jsem to na ledě horší. Postupně se to vážně hodně zlepšovalo. Poprvé jsem vystřelil a přestal jsem se v hlavě bát, že se něco stane. Dobré to bylo i v soubojích, tak si myslím, že to je právě o hlavě. Pořád se o to člověk trošku bojí, ale mělo by to odejít úplně."

U odletu českých hokejistů na Světový pohár se nachomýtl i tenista Radek Štěpánek, který si popovídal s doktorem Pavlem Kolářem
U odletu českých hokejistů na Světový pohár se nachomýtl i tenista Radek Štěpánek, který si popovídal s doktorem Pavlem Kolářem

Říkáte, že jste to čekal horší. Co vás napadalo?
"Když se to stalo, tak jsem měl na mysli jediné. Že jsem zase skončil. Na tři měsíce. Takže jsem opravdu moc rád, že jsem tam, kde jsem."

Pro vlastní pocit byste rád stihl poslední přípravu, nebo upřednostňujete opatrnost?
"Jak jsem říkal, v té hlavě to pořád mám. Ale to rozhodnutí opravdu uděláme společně s trenéry až v den utkání, kdy se domluvíme na dalším postupu."

Jste zpátky v aréně NHL, jak se těšíte na známé prostředí a turnaj samotný?
"Strašně moc. Už jsem dlouho pořádně nehrál (konec minulé sezony v Omsku mu vzala vyhřezlá ploténka). Doufám, že jenom to rameno bude v pořádku a budu podávat výkony, které jsem podával předtím."

Vše o Světovém poháru v hokeji 2016 ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud