Jakub Hlaváč
15. září 2016 • 20:30

Český zvěd Fischer: Evropané ne jen do počtu, favorité jsou nažhavení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Špionážní činnost dostal na starost Jiří Fischer při své službě národnímu hokejovému týmu. Bývalý obránce a současný člen vedení organizace Detroit Red Wings trenérům v Pittsburghu předal své poznatky. Tuze hodnotné poznatky. Nejdůležitější shrňme ve třech bodech. 



1. Má se Evropa za co rvát? Ano!

Jistě, tahle otázka je na místě. Má soubor složený z různých národností, bez vlastní hymny, nějakou motivaci? "O tom vůbec nepochybuji. Ti kluci jsou zvyklí hrát v NHL, jsou zvyklí na komunikaci v angličtině a budou chtít uspět. Vidět je to na tom, jak se k sobě chovají na střídačce, na ledě už během přípravy. Pro spoustu z nich je to šance se ukázat, protože výběr jejich země by tak silný nebyl," smetl Fischer ze stolu naděje, že by Češi snad měli ve skupině o soupeře méně. Nicméně i tak by tento sok měl být k překonání. 

2. Jak se jeví favorité? Nažhaveně

Sledoval přípravu mezi Kanadou a USA a viděl enormní nasazení už v ní. Parné léto ještě na východním pobřeží neskončilo, ale mezi mantinely se jede naplno. V "přátelských" zápasech. "Bylo to hodně důrazné. I po odpískáních šli hodně do sebe, byla spousta šarvátek. Z toho plynula vyloučení a mohl jsem se podívat na složení a zakládání přesilových her," přibližoval mistr světa z roku 2005. "Opravdu hodně intenzivní na to, že to je pro všechny začátek. Navíc v Columbusu i Ottawě byla dobrá atmosféra," dodal. Fyzicky náročný hokej.

3. Žebříček síly? Existuje, ale...

Zkušený zvěd si samozřejmě udělal ve svých zápiscích poznámky o tom, kdo bude mít jakou sílu. Nicméně neprozradí. "Spíš je to o tom, jaký kdo bude mít styl. My se budeme připravovat na jednotlivé soupeře individuálně, takže jde o to, najít na každého správný systém," přiblížil. "Kanada třeba byla méně disciplinovaná, než bych čekal. Zlepšila se v odvetě. Amerika zase byla v tom druhém utkání unavenější. Evropa se snažila posbírat nejlepší jména a uvidíme, jak si to sedne," uzavřel svůj veřejný report Fischer. 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud