Pavel Bárta
18. září 2016 • 02:44

Kane zavinil gól a srazil Američany. Ještě to nevzdáváme, vzkázal

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Místo aby byl hrdinou, stal se smutnou figurou. Patrick Kane v úvodní bitvě Světového poháru proti výběru Evropy nevyzrál na gólmana Jaroslava Haláka. Ten vynuloval celou americkou jízdu a byl největším hrdinou večera. Naopak nejproduktivnější hráč minulé sezony NHL byl ztělesněním zmaru. Zavinil druhý gól, svěřenci Johna Tortorelly nakonec padli 0:3. Sami sebe tak dostali do složité situace. Za dva dny je čeká Kanada.



„Co se stalo, bylo z mé strany nepřijatelné,“ kál se po zápase Kane. „Těsně předtím jsem měl šanci, pak mi ve středním pásmu propadl puk a oni jeli sami dva na brankáře. Něco takového jsem zažil v kariéře milionkrát. Jenže tentokrát jsme tím ztratili důležitý zápas,“ vracel se ke kritickému momentu z 25. minuty.

Nejprve minul v dobré střelecké pozici, poté však celá americká pětice propadla ve středním pásmu a byl z toho brejk dva na nikoho. Leon Draisaitl si vyměnil puk s Ninem Niederreiterem a zasunul k tyči. Jonathan Quick by se musel roztrhnout, aby na kotouč ještě dosáhl. „Mají šikovné hráče a my jsme udělali spoustu chyb. Dostávali se do brejků, do přečíslení a dokázali toho využít. Ztratili jsme důležitý zápas,“ vracel se Patrick Kane.

Američané skvělého Haláka v brance Evropanů sice jednou překonali. Na výzvu kouče Ralph Kruegera však rozhodčí situaci přezkoumali a neuznali zásah Jamese van Riemsdyka, který puk usměrnil za Haláka vlastním tělem. „Ještě to tečovalo Stepanovu helmu. Ten gól měl platit,“ popisoval později kouč Tortorella.

Evropané však předčili Američany snad ve všem. A za laxní přístup a školácké chyby soupeře tvrdě vytrestali. „V takovém turnaji vám nikdo nedá nic zadarmo. Možná jsme byli až příliš nažhavení, až příliš jsme se do nich pustili. Taky jsme měli šance, kdyby tam něco padlo, mohl to být jiný zápas. Já sám jsem několikrát pálil vedle, jednou to trefilo Haláka. Porážka nás však nesmí srazit. Příští utkání bude klíčové. Budou to pro nás dlouhé dva dny, ale musíme se poučit a soustředit se na to, jak to zvládnout líp. Jsme zklamaní, ale ještě není konec. Nic nevzdáváme,“ vzkázal Patrick Kane.

Tým Evropy favorita jasně zaskočil
Tým Evropy favorita jasně zaskočil

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 9. • 21:45
Tým Evropy
Tým Evropy
3:0
ONLINE
17. září
21:45
USA
USA
Góly

Domácí: 04:19. Gáborík, 24:02. Draisaitl, 38:32. Bellemare

Hosté:

Sestavy

Domácí: Halák (Grubauer) – Josi, Seidenberg, Chára, Sekera, Ehrhoff, Streit – Tatar, Kopitar (C), Hossa – Gáborík, Nielsen, Zuccarello – Rieder, Draisaitl, Niederreiter – Vanek, Bellemare, Hansen.

Hosté: Quick (Bishop) – Suter, Carlson, McDonagh, Niskanen, J. Johnson, E. Johnson – Pavelski (C), Parise, Wheeler – van Riemsdyk, Stepan, Kane – Pacioretty, Kesler, Oshie – Abdelkader, Dubinsky, Backes.

Rozhodčí

Sutherland, Dwyer – Heyer, Amell (vš. CAN)

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud