Jakub Hlaváč
29. září 2016 • 04:25

Světový pohár se vrátí, hvězdám z NHL na olympiádě (asi) odzvonilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Světový pohár v hokeji se bude opakovat. A bude se opakovat pravidelně. Tahle slova šéfů zámořské NHL, kteří si v Torontu ozkoušeli, že znovuobnovená soutěž funguje, se s největší pravděpodobností rovnají rozsudku smrti pro účast hokejistů slavné ligy na olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu v roce 2018.



„Budeme si muset po finále sednout, pár dní se nadechnout, a pak začít přemýšlet o budoucnosti. Teď můžeme říct, že World Cup se bude opakovat. A bude se opakovat pravidelně,“ prohlásil boss NHL Gary Bettman. „Detaily doladíme,“ dodal.

Detaily se rozumí například možnost odehrát část podniku v Evropě. Ostatně tak tomu bylo v roce 1996 (9 zápasů) a 2004 (7 zápasů). Pro NHL by to byla šance získat další diváky, pro fanoušky možnost vidět své reprezentace v nejvyšší síle na domácím ledě.

„Otázka však je, jestli jsou tamní trhy na něco podobného připraveny. Zvládli jsme to v Torontu, ale ani to nebylo lehké. Budeme muset pečlivě zkoumat všechny možnosti,“ upozornil na ekonomickou náročnost Bill Daly, další vlivný muž hokejového světa.

Takže je také možné, že Švédové či Češi nastoupí v Londýně nebo Berlíně. Otázkou je i pokračování dvou hybridních celků. Jakkoliv si pořadatelé vystoupení severoamerických mladíků i finalistů pod hlavičkou Evropy pochvalují. Je jasné, že silnému Německu případně Švýcarsku by se nebránili.

Jandač po návratu z Kanady: V Evropě bychom měli víc spolupracovat
Video se připravuje ...

Výše uvedené je úvodem do problému jménem OH 2018. Od roku 1998 nechyběli ti nejlepší na žádných Hrách. Dohady o jejich uvolnění se opakovaly pravidelně, vždy došlo k dohodě. Teď se však situace zdá být nejkrizovější.

„Možná je to největší hokejové jeviště světa. Jenže lize a klubům nepřináší nic,“ nedělal Daly nějaké opatrné krůčky kolem horké kaše. I Hry jsou v dnešní době obchod. A NHL nechce, aby na jejím úsilí vydělával někdo jiný. Pokud se tedy náležitě nepodělí…

Další podrobnosti o Světovém poháru a účasti hvězd z NHL na olympiádě čtěte ve čtvrtečním deníku Sport!

Vše o Světovém poháru v hokeji 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud