14. listopadu 2011 • 15:09

Maskot z mobilní hry: Na mistrovství bude bavit HockeyBird

Autor: Martin J. Křížek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ulítáváte na známé mobilní hře Angry Birds? A chystáte se v květnu za hokejem do Finska a Švédska? Pak se bláznivých ptáků nezbavíte ani tam. Jako oficiální maskot nadcházejícího mistrovství světa byla totiž vybrána velká opeřená koule nazvaná HockeyBird. A ne náhodou připomínající své předchůdce z mobilního displeje...



Zhruba od dob, kdy se hokejové šampionáty přesunuly ze zimních stadionů do moderních arén, se staly jejich nedílnou součástí. Baví diváky a burcují k fandění. Fotku s maskotem chce snad každý.

Organizátoři mistrovství ve Finsku a Švédsku se rozhodli pro specialitu. Do hokejových ochozů vytáhnou oblíbené hrdiny z mobilní hry Angry Birds. Fanouškům bude dělat společnost HockeyBird - 185 cm vysoký a údajně 108 kg vážící pták s hokejkou a pukem.

"Angry Birds je celosvětově známá, ale finská hra," vysvětluje pro iihf.com Mika Sulin, generální sekretář organizačního výboru. Designu se chopila sama společnost Rovio Entertainment, která stojí i za vznikem kultovní hry.

"HockeyBird je ta správná postava pro to, pořádně si celou tuto párty užít. Je to první Angry Bird, který dostal možnost vymanit se z jeho přirozeného herního prostředí," připojuje zástupce tvůrců Toni Kysenius.

Maskot má být zároveň mostem mezi Stockholmem a Helsinkami, tedy oběma zeměmi, kterým připadlo pořadatelství. Jeho vizuální identita tak vychází ze stylizované hvězdy ve finských a švédských národních barvách, doplněné sloganem: Northern Stars of Ice Hockey.

HockeyBird byl podle oficiálních informací nalezen na plovoucí kře v Baltském moři. Podle odhadů hokejových skautů zase kvůli své robusní postavě působí na postu levého obránce.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud