4. listopadu 2014 • 18:25

Lístky nejsou? Tak musím na MS hrát, smál se na srazu "veterán" Krejčík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Jakub Krejčík se v 23 letech stal nečekaně nejzkušenějším členem hokejové reprezentace. Trenér Vladimír Růžička se rozhodl pro nadcházející turnaj Karjala sestavit mužstvo z mladších hráčů a Krejčíkovi stačilo 33 startů k tomu, aby byl rekordmanem současného týmu.



"Rozhodně si ale nemyslím, že bych měl mít nějakou vůdčí roli. Jsou tady zkušenější a starší hráči. Já mám jen nejvíce startů, i když 33 není tolik. Jako veterán nebo nějaký vůdce se určitě necítím," smál se Krejčík na dnešním reprezentačním srazu v pražských Letňanech.

Přítelkyně z něj hned po zveřejnění nominace dělala legraci. "Já sám si starty nepočítám a asi bych si toho ani nevšiml. Je to spíše úsměvné. Určitě nebudu o něčem rozhodovat," řekl pražský rodák, který startoval na mistrovství světa v roce 2012 a má ve své sbírce bronzovou medaili.

Přestože kádr tvoří většinou mladší hráči s minimem reprezentačních zkušeností, prakticky se všemi se Krejčík zná. I proto, že absolvoval jeden z letních přípravných kempů. "Jen Šimona Hrubce jsem asi ještě neviděl," řekl bývalý hráč Slavie, Sparty i Lva Praha.

Dobře si uvědomuje, že nadcházející turnaj bude pro národní tým těžký. "Zkušeností tolik není, ale věřím, že se všichni budou chtít předvést. I to má něco do sebe. Určitě máme šanci. Když budeme plnit to, co máme, můžeme uspět," podotkl Krejčík.

Minulou sezonu odehrál ve Spartě, letos však zamířil do zahraničí. Angažmá našel ve švédském Örebro, kde je spokojený. "Sezona je zatím dobrá, snad to tak bude pokračovat. Tým hraje dobře, takže jsem spokojený," poukázal Krejčík na aktuální čtvrté místo svého týmu.

V nominaci na Karjlau převažují hráči z extraligy
Video se připravuje ...

Na hokej na severu Evropy si už zvykl. "Je to trošku o něčem jiném. Taktika se dodržuje přece jen víc, hodně se brání," uvedl Krejčík, který má na kontě 42 zápasů v KHL v dresu Lva Praha. "Nemyslím, že by to bylo extra odlišné. Obě ligy jsou kvalitní," řekl.

Přesun do Švédska zvolil Krejčík i proto, aby se přiblížil svému snu - hrát v NHL. "Podle mého názoru je ze švédské ligy blíž. Když se podíváte, kolik Švédů ji hraje a kolik jich šlo z domácí soutěže, tak o krok je to možná blíž," uvedl Krejčík. Uvědomuje si ale, že bude záležet hlavně na jeho výkonech. "Je to hodně dlouhá cesta, ale pořád se snažím věřit, že by to jednou mohlo vyjít."

K NHL by jej mohl přiblížit i start na domácím mistrovství světa v příštím roce. "Je to ještě trochu daleko, ale taková akce doma jen tak není. Určitě se nad tím člověk někdy zamyslí. Budu se snažit udělat maximum, abych se tam objevil," řekl Krejčík.

Vzhledem k tomu, že už jsou všechny zápasy české reprezentace vyprodané, je nominace "nejjednodušší" cestou jak do O2 areny dostat. "Přemýšlel jsem, jestli (lístky) kupovat, ale už to asi nejde, co? Jedině hrát," pousmál se Krejčík.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud