Pavel Ryšavý
16. prosince 2016 • 10:15

Sbohem, Helsinky. Moskva přivítala hokejisty mrazem. Ale všechno šlapalo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HELSINEK | Rychle zabalit a tradá z Helsinek pryč, vstříc ruskému mrazu. Čeští hokejisté si projdou dnes od 17 hodin velkou zkouškou. V Moskvě je čeká Rusko, zápasit budou s pekelnou únavou, do postele se dostali zhruba v pět ráno českého času. Ulehali s vědomím, že proti domácímu souboru budou muset předvést ještě o dost víc než proti Finům, aby to na něj stačilo. Další den Channel One Cupu pro ně bude extrémně tvrdým testem.



Co se honilo v letadle hlavou? Nejspíš hodně myšlenek. Češi nalevo, uzounká ulička a Fini napravo. Oba celky využily k přepravě do Ruska stejný dopravní prostředek. Výsledek 4:2 pro Skandinávce pomáhal lépe odbourávat únavu pravé části letadla.

Moskva hokejisty přivítala klasicky. Mrazivým ránem s teplotou 14 stupňů pod nulou a zamračenou šéfkou pasové kontroly u schodů.

Statné dámy si prostě nešlo nevšimnout. Vedle jejího výrazu i citron vypadal jako docela slaďounká laskominka. Při pasové kontrole obcházela budky svých podřízených a kontrolovala jejich úsilí. Takže problémy? Zapomeňte. Na ruských letištích se sice sem tam dějí věci. Občas pár desítek minut čekáte, než se v noci k pasové kontrole došourá úředník. Počet otevřených okének? Maximálně dvě a čas se táhne...

Tak v Moskvě to bylo úplně jinak. Všechno kvapíkem, žádné prostoje, zavazadla rychle přifrčela, žádné trable se nekonaly. „Dělali jsme si s klukama srandu, co přijde pak na cestě, že do obchodů mohou kamiony navážet zboží jenom v noci, tak bude kolona od letiště až k hotelu,“ smál se Jakub Jeřábek.

Pavel Francouz inkasoval v Helsinkách čtyři góly
Pavel Francouz inkasoval v Helsinkách čtyři góly

Nakonec nic. Žádná komplikace v dopravě, všechno se stihlo. Na hotel hráči dorazili ještě dřív, než vypukla ranní dopravní špička.

Jen maséři měli jiný režim. „Kdy půjdeme spát? No až po zápase,“ svorně říkali Petr Ondráček se Zdeňkem Šmídem. Jim rachota začala. Vyprat dresy, usušit výstroj, nachystat kabinu. Hráči jim bez nějakého remcání na letišti sami začali pomáhat s bagáží. Žádné primadony, kolem kterých se bude skákat. „Jo, jsou dobře vychovaní,“ smáli se maséři.

Co se dalo z tváří českých hokejistů vyčíst? Únavu po náročném zápase a cestě stoprocentně. Pekelnou. Ale ani náznak frfňání, že tohle není úplně standardní postup při zápasech Euro Hockey Tour. Tak to prostě je a šmitec. Zápas, přesun, málo spánku, rozhozený den a zápas proti Rusku.

Tak dobrou noc. Nebo ráno?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud