8. listopadu 2017 • 12:31

Krejčík se vrátil do Örebro: O hokej je tady zájem. Večer bude vyprodáno

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Örebro česká hokejová reprezentace zápas ještě nikdy nehrála. Při dopoledním rozbruslení před večerním zápasem se ale na ledě proháněl jeden muž, který tuhle halu dobře zná, Jakub Krejčík. Za klub ve švédské lize nastupovali čtyři Češi, kromě něj ještě Jakub Petružálek, Petr Zámorský a Lukáš Vopelka. Bek Komety tady odehrál nejvíc zápasu, přesně 100. „O hokej je tady velký zájem, hala není velká, ale na ligu ji prakticky celou vyprodali pernamentkáři,“ vzpomíná.



Ve Švédsku působil Krejčík v letech 2014-2016. Ve výpravě původně být neměl, ale dostal dodatečnou pozvánku po zranění třineckého Vladimíra Rotha.

„Ze začátku, jak vyšla nominace, tak jsem tam nebyl a jen si říkal, jak by bylo pěkné se sem podívat, protože Švédsko máme rádi a líbilo se nám tady. Bylo mi trochu líto, že v týmu nejsem, ale nakonec to paradoxně právě do Örebro vyšlo,“ těšil se na návrat do známých míst.

Hokejová hala se nachází pár minut chůze pěšky od centra, je v komplexu s fotbalovou arénou, halou na bandy a na vnitřní sporty. „O hokej je tady velký zájem. Čekám, že večer na zápas se Švédskem bude vyprodáno, všech 5 500 míst bude plných,“ myslí si.

Trenér Jandač: Kovář dostal pozvánku, aby si vzpomněl na svoje výkony
Video se připravuje ...

Dvě sezony v Örebro si užil. „Přišel jsem do týmu, když byl druhým rokem v nejvyšší soutěži. Není to jeden z těch tradičních švédských klubů, ale dostali jsme se tehdy do čtvrtfinále. Vzpomínám na to tady hodně. Na organizaci i město. Měl jsem nejradši, když jsem se mohl projít k jezeru, protože to byl úžasný relax a procházka přírodou, což jsem si užíval. A nebo procházka k zámku stojí za to,“ sypal ze sebe Krejčík typy na výlety.

Před večerním zápasem se Švédskem nebyl na dopoledním rozbruslení jenom obránce Ladislav Šmíd, kterého trenéři nechali, aby se dospal po nočním přesunu z Göteborgu, kde hrál s Libercem proti Frölundě osmifinále Ligy mistrů.

Nováček Mazanec: Kdo by se nechtěl dostat na olympiádu? Od působení ve Slovanu jsem čekal něco jiného
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud