Pavel Ryšavý
12. listopadu 2017 • 17:00

Jandač: S Rusy bylo špatně všechno, snad to bude pro hráče varování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HELSINEK | Po páteční výhře se Švýcarskem věřil, že konečně zlomí i Rusko, s kterým prohrál pět posledních zápasů. Kouč české hokejové reprezentace Josef Jandač ale na závěr finského Karjala Cupu musel skousnout i šestou. Jeho svěřenci prohráli v Helsinkách jasně 2:5, když až pár vteřin před koncem korigoval výsledek Jakub Klepiš. „Hned od začátku jsme tahali za kratší konec, soupeř nás přehrál ve všech směrech, v agresivitě, nasazení. Byl lepší,“ uznal zklamaně Jandač.



„Špatně bylo v podstatě všechno,“ štvalo Josefa Jandače po dalším krachu s ruským soupeřem. „Musíme se na zápas v klidu podívat. Teď, bezprostředně po něm, jsme hodně zklamaní z toho, jak nás Rusko přehrálo. Byli jsme u všeho pozdě, oni jsou silní na puku a my nedokázali vůbec reagovat,“ konstatoval kouč nároďáku.

Trenérovi se nechtěl hodnotit, jestli v utkání vyhořel celý tým nebo spíš jednotlivci. „To bych teď říkat nechtěl, my musíme taky respektovat sílu soupeře. Co mě zklamalo ale nejvíc, to byla hra 5 na 5. Kromě jednoho gólu Švédům nám tam všechno napadalo v přesilovkách, jinak jsme se prosazovali jen v početních výhodách. To je na jednu stranu samozřejmě dobře, ale pokud je méně vyloučených, nejsme schopni dát gól, což byl problém,“ přemítal Jandač.

Trénink v jeskyni! Podívejte se, jak se čeští hokejisté připravovali na Rusy
Video se připravuje ...

Byl zklamaný i z mizerné série proti sborné. Až na ně narazíme příště, musíme na to už na hřišti konečně zareagovat. Hlavně je potřeba eliminovat ty dlouhé přihrávky, oni vysunou dva hráče a naši obránci si je nabírali, nebyli tak u nich. Jednoduše procházeli středním pásmem. Chtěli jsme zatáhnout útočníky, ale doháněli jsme výsledek, tak jsme se nechtěli zase úplně bránit,“ vysvětloval.

Ale doufá, že ruská facka na hráče zapůsobí jako varování, kudy už příště ne. „Když prohráváme většinou sobojů a prohráváme bruslařsky, musí to být pro každého hráče na zamyšlenou. Jde o to, abychom v příštích zápasech proti Rusům byli ve všech směrech lepší, každý z nás,“ burcuje Josef Jandač.

Góly

Domácí: 04:23. Grigorenko, 10:10. Grigorenko, 23:40. Kaprizov, 33:06. Grigorenko, 55:36. Chafizullin

Hosté: 30:36. D. Kubalík, 59:52. Klepiš

Sestavy

Domácí: I. Sorokin (Karejev) – Kiselevič, Chafizullin, Nestěrov, Ljubuškin, Zubarev, Vojnov, Trjamkin, Tokranov – Tělegin, Andronov (A), Ničuškin – N. Gusev, Šalunov, Kaprizov – Mozjakin (C), Tkačov, Barabanov – Kalinin (A), Kraskovskij, Grigorenko.

Hosté: Mazanec (Francouz) – Nakládal (C), Šulák, Kundrátek, J. Krejčík, Mozík, Vitásek, Němeček, Moravčík – Radil, Nestrašil, Sekáč – Gulaš, Jan Kovář (A), D. Kubalík – Řepík, Horák, Birner – Klepiš (A), Lev, Zaťovič – Mertl.

Rozhodčí

Rantala, Fonselius – Hägerström, Suominen

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky

Návštěva

3143 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud