Miroslav Horák
12. listopadu 2017 • 15:17

S Rusy znovu bez šance. Už pošesté v řadě. Zavolejte Vůjtkovi, ať poradí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové porážky s Ruskem se už desítky let těžko přijímají, vzájemná řevnivost je značná, český pohled na soupeření nadále vyhecovaný. O to hůř se absorbují prohry jako ta nedělní. Protože byla z těch, kdy trpíte od první minuty do poslední. Protože na soka nemáte. Výkonem, taktikou, kvalitou. Ničím. Před únorovou olympiádou drsné zjištění.



Josef Jadanč prohrál se svým rivalem Olegem Znarokem šestý duel v řadě. Jasně, český kouč nemá zdaleka takové nominační možnosti jako ruský stratég. Ale to nemíval ani Vladimír Vůjtek , který zrovna na sbornou nacházel různé recepty a bilanci měl velice úspěšnou, během krátké roční mise téměř samé výhry. Ve velké východní zemi stále obdivovaný muž u národního mužstva není, proto si česká reprezentace musí poradit bez jeho nápadů a myšlenek. Zdá se, že bez nich to nejde.

Vůjtek za ty dlouhé a úspěšné roky strávené v Rusku se přiučil nejen v rámci trenérského řemesla, ale hlavně pochopil tamní svéráznou mentalitu, pochopil její principy, které jsou svým způsobem čitelné i na hokejovém poli. Načerpané znalosti Vůjtek dokázal využít ve svůj prospěch, v prospěch národního týmu. Zvládal to nejen on. I Růžička Hadamczikem měli svoji éru, solidně napěchovanou cennými ruskými skalpy.

Nyní je to tak, že už rok Češi se sbornou prohrávají, jenom jednou si sáhli na bod, jinak jde o výrazné porážky, žádná velká pře. Nebylo by vůbec od věci, kdyby Vladimír Vůjtek dostal svazové laso jako „přítel na telefonu“. Lepšího konzultanta na ruská specifika v této chvíli nenajdete. A je to lepší, než neudělat nic.

Podle trenéra Vladimíra Vůjtka, který před rokem skončil s českým týmem také ve čtvrtfinále (prohra s USA 1:2 po nájezdech a konečné 5. místo), aktuální výsledky zhruba odpovídají síle českého hokeje
Podle trenéra Vladimíra Vůjtka, který před rokem skončil s českým týmem také ve čtvrtfinále (prohra s USA 1:2 po nájezdech a konečné 5. místo), aktuální výsledky zhruba odpovídají síle českého hokeje

Góly

Domácí: 04:23. Grigorenko, 10:10. Grigorenko, 23:40. Kaprizov, 33:06. Grigorenko, 55:36. Chafizullin

Hosté: 30:36. D. Kubalík, 59:52. Klepiš

Sestavy

Domácí: I. Sorokin (Karejev) – Kiselevič, Chafizullin, Nestěrov, Ljubuškin, Zubarev, Vojnov, Trjamkin, Tokranov – Tělegin, Andronov (A), Ničuškin – N. Gusev, Šalunov, Kaprizov – Mozjakin (C), Tkačov, Barabanov – Kalinin (A), Kraskovskij, Grigorenko.

Hosté: Mazanec (Francouz) – Nakládal (C), Šulák, Kundrátek, J. Krejčík, Mozík, Vitásek, Němeček, Moravčík – Radil, Nestrašil, Sekáč – Gulaš, Jan Kovář (A), D. Kubalík – Řepík, Horák, Birner – Klepiš (A), Lev, Zaťovič – Mertl.

Rozhodčí

Rantala, Fonselius – Hägerström, Suominen

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky

Návštěva

3143 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud