Pavel Ryšavý
10. listopadu 2018 • 20:33

Mrzutý Bartošák po porážce 0:3 od Finů: Moc jsem kluky nepodržel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FINSKA | Brankář Patrik Bartošák to ani nemusel říkat přímo, ale měl vztek. Po porážce od Finska 0:3 byl pořádně namíchnutý. „Nedostali jsme se k souvislému tlaku, to byl asi hlavní problém. Fini hráli výborně zezadu celý zápas. Je potřeba před nimi smeknout,“ říkal po zápase. Hlavně ho ale žraly tři góly, neřešil, že svůj tým několikrát při soupeřově tlaku držel. Chce být lepší.



Převyšoval vás soupeř hlavně rychlostí?
„Nevím, nevím, čím to bylo. Hráli výborně, já tam kluky taky moc nepodržel, asi jsme si nezasloužili vyhrát.“

Nejste až moc sebekritický? Spíš to vypadalo, že těžkých zákroků jste měl dost.
„Ale ne dost, abychom vyhráli. Jsem tam od toho, abych dával klukům šanci, že zápas zvládneme. Říkáte, že jsem měl dost zákroků, ale pořád ne tolik, abych tým posunul, dostal jsem o tři góly víc než druhý gólman. Jestli chceme pomýšlet na úspěch, musíme se všichni zlepšit, já taky.“

Nevázla někdy komunikace? Třeba při chybě Jakuba Krejčíka před druhým gólem to vypadalo, jako kdyby nevěděl, že má za sebou Fina.
„Je to možné. Hráčským věcem úplně nerozumím, nebo spíš se jim do toho nemontuju. Možná to bylo vinou komunikace, možná tam bylo něco jiného, nevím. Soustředím se na svoje chyby, udělal jsem tři a to bylo rozhodující.“ 

Po porážce se Švédskem se mluvilo o příslibu, jak se hodně věcí udělalo správně. Je zklamání, že proti Finsku šel tým s výkonem dolů?
„Z tohoto pohledu jo. Ale pro mě je zklamání každá porážka, ať hrajeme dobře, nebo špatně. Ve výsledku je to jedno, když se raduje soupeř. Zatím nemáme na turnaji ani bod a to je stěžejní. Určitě je škoda, že jsme nenavázali na výborný výkon proti Švédům. Na druhou stranu, hrát můžeme, jak chceme, když nebudeme vyhrávat, je to úplně jedno.“ 

Co se musí zvednout proti Rusku?
„Nevím, když se kouknu na sebe, tak pokud půjdu do branky, musím zvednout moje chytání. Ale co by se mělo zlepšit, je spíš otázka na trenéry.“

Góly

Domácí: 12:24. Ruotsalainen, 26:28. Jo. Nättinen, 32:16. Manninen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vehviläinen (Metsola) – Eronen, Vittasmäki, Hakanpää, Kivihalme, Pokka, Ohtamaa (C), Lindbohm, Lehtonen – Hartikainen, M. Aaltonen, Manninen (A) – Leskinen, Ruotsalainen, Pakarinen – Palve (A), Rajala, Jo. Nättinen – Tyrväinen, Turunen, Pesonen.

Hosté: Bartošák (Hrubec) – J. Kolář (A), Nakládal (C), J. Krejčík, M. Doudera, D. Musil, Zámorský, Štencel – Sekáč, Nestrašil, D. Kubalík – Tomášek, R. Kousal, H. Zohorna – R. Pavlík, R. Hanzl, Řepík (A) – Lenc, Horák, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Holm, Nord – Jusi, Niskanen

Stadion

Hartwall arena

Návštěva

11350 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud