Miroslav Horák
25. listopadu 2018 • 14:34

Říha k Červenkově nemoci: Chci být optimistou. Pořád je pro mě tahoun

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvrdá zpráva o plicní embolii, kterou prodělal hokejový útočník Romana Červenku a o níž v sobotu informoval deník Sport, nepotěšila kouče Miloše Říhu. Nový velitel národního týmu s mistrem světa z roku 2010 počítal pro prosincový Channel One Cup v Moskvě. Hlavně však Říha doufá, že se reprezentant dá do kupy a bude k dispozici koncem sezony.



Červenkovi přišli ve Švýcarsku na závažné onemocnění před více než dvěma týdny a opoře curyšských Lvů okamžitě nasadili léčbu. Ta potrvá ještě deset týdnů. Minimálně. 

„Jak už jsem říkal na první nominační tiskové konferenci před Karjalou, s Romanem do reprezentace počítáme, akorát jsme se dohodli, že úvodní turnaj vynechá a pojede až na další. Trochu nás ta informace o zdravotních problémech zaskočila. Důležité ovšem je, aby Romanovi všechno dobře dopadlo a vrátil se zpátky k hokeji ve zdraví. Potom se budeme bavit, co dál. Chci být optimistou, že bude v naprostém pořádku, už jen kvůli němu,“ reagoval Říha pro Sport.

Dvaatřicetiletý Červenka je stabilním reprezentantem, na kontě má už 157 startů a nemíní končit, přestože pro řadu fanoušků je hodně živým tématem pro diskuzi. Pro Říhu nikoli, hráče švýcarské ligy, kterého dlouho potkával v KHL, považuje za jasnou volbu. 

„Pro nás je důležité, že Roman chce hrát za národní tým, že přijede kamkoli a že se chce poprat o místo. On je jednoznačně hráč do národního mužstva, v reprezentačním dresu vždy odvedl dobrou práci, ač byl třeba za poslední mistrovství kritizován za to, že nebyl tahounem. V mých očích ale tahounem byl. Byť se mu nedařilo střelecky, vytvářel spoluhráčům řadu gólových možností. Roman hokej zkrátka umí, je to v něm,“ pokračoval Říha.

Tomu pro listopadovou Karjalu nevyšla sázka na osobnost Jiřího Novotného , který se omluvil kvůli zranění. Nyní padá i vize s Červenkou. „Teď je na nás na trenérech, abychom pro nejbližší akci našli jiného hráče, jenž bude splňovat kritéria, která Roman splnit dokázal,“ uzavřel Říha.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud