10. února 2019 • 16:09

Hrubec: Porazit Rusy by bylo stejně prestižní, jako vyhrát celý turnaj

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace sice nezakončila Beijer Hockey Games se třemi výhrami, ale i tak mohla oslavovat celkové prventství na turnaji. Velkou měrou se na úspěšné výpravě do Švédska podíleli oba brankáři. „Musíme zůstat pokorní. Kdyby nám někdo před turnajem předpověděl podobný úspěch, brali bychom ho všema deseti. Porazit Sbornou by ale pro nás byla samozřejmě taková třešnička," komentoval Šimon Hrubec.



Co rozhodlo utkání s Ruskem?
„Během minulých utkání se nám dařilo využívat přesilovky, tentokrát ne. Ono je hrát dva zápasy během 24 hodin vážně těžké. Nedaří se tak snadno udržet tempo, což bylo vidět na naší i soupeře straně. Turnaj je dlouhý a docela náročný. Času na regeneraci moc není, ale Rusové měli stejné podmínky jako my a napadalo jim to tam. Řekl bych, že měli možná i víc štěstí."

Na druhou stranu mají Rusové řadu šikovných hráčů.
„To určitě, ale v extralize máme také spoustu šikovných hráčů: Marka Kvapila, Milana Gulaše, Honzu Kováře a další. V každém týmu jsou top hráči, kteří jsou srovnatelní s těmi ruskými."

Nekazí prohra se Sbornou dojem z jinak velmi vydařeného turnaje?
„Bylo by samozřejmě fajn, vyhrát tři zápasy ze tří. Musíme však zůstat pokorní. Kdyby nám někdo před turnajem řekl, že budeme mít šest bodů a vyhrajeme celý turnaj, vzali bychom to všema deseti. Proti Rusku je to ovšem pokaždé prestižní, byla by to taková třešnička... Porazit Rusy je vždy prestiž a skoro bych řekl, že je to stejná prestiž jako vyhrát celý turnaj."

Šimon Hrubec zasahuje na tréninku české hokejové reprezentace proti Jakubu Galvasovi
Šimon Hrubec zasahuje na tréninku české hokejové reprezentace proti Jakubu Galvasovi

Gólmanům turnaj sedl. Jste rádi, že jste potvrdili brankářskou kvalitu?
„Před turnajem jsme spolu s Romanem seděli na pokoji a řekli jsme si, že by bylo fajn, kdyby se nám akce povedla. Sebe hodnotit nebudu, ale Willda proti Finům odchytal skvělý zápas. Z celého srdce jsem mu to přál, vyšlo to a mám za něj obrovskou radost."

Jak vidíte svou budoucnost v národním týmu? Blíží se mistrovství světa.
„Asi každý by na mistrovství světa chtěl. Nicméně kvalitních brankářů ve světě a i v extralize je mraky... Roman Will, Patrik Bartošák... Konkurence je velká a záležet bude na výběru trenérů. Všichni bychom si pozvánku přáli, ale jsou jen tři místa."

Dobrou zprávou každopádně je, že česká brankářská škola zůstává kvalitní.
„O to se postarali čeští trenéři, kteří sledují a dodržují nejnovější trendy. Praktikují se běžně v klubech, takže se držíme světového trendu. Máme štěstí, že se o to koučové zajímají a praktikují nové prvky na nás. My pak získané zkušenosti můžeme prodávat na mezinárodních turnajích."

Góly

Domácí: 34:53. Kuzmenko, 39:01. Kuzmenko, 53:52. Kadějkin

Hosté: 28:44. T. Zohorna

Sestavy

Domácí: Konovalov (Bobkov) – Zub (A), Arzamascev, Jelesin, Rafikov, Kulik, Mironov, Miščenko, Běreglazov – I. Michejev, Kadějkin, Denisenko – Nikoncev (A), Šipačov (C), Kagarlickij – Okulov, Světlakov, Kuzmenko – Burdasov, Zernov, Slepec – Alexejev.

Hosté: Hrubec (Will) – Polášek (A), Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, M. Doudera, J. Galvas, D. Musil – Zaťovič (C), P. Holík, M. Kvapil (A) – R. Zohorna, T. Zohorna, H. Zohorna – Červený, Horák, Lenc – Koblížek, Rousek, Stránský – P. Zdráhal.

Rozhodčí

Nord, Linde – Nordlander, Löfgren (všichni SWE)

Stadion

Hala Hovet, Stockholm (Švédsko)

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud