22. listopadu 2019 • 14:06

Svaz schválil Břízovu kandidaturu do nejužšího vedení IIHF, volí se v září

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje schválil kandidaturu Petra Břízy do nejužšího vedení Mezinárodní hokejové federace (IIHF). To se bude volit v září 2020 v Petrohradu. Bývalého reprezentačního brankáře v hlasování podpořili všichni členové výkonného výboru, jen samotný Bříza se hlasování zdržel.



Bříza bude i jedním z kandidátů na post prezidenta IIHF po končícím Reném Faselovi. Před dvěma týdny uvedl web Mezinárodní asociace sportovních novinářů, že zájem nahradit dlouholetého šéfa federace mají také Dán Henrik Bach-Nielsen, Bělorus Sergej Gončarov, Němec Franz Reindl a Kanaďan Bob Nicholson.

"Pro náš hokej je zastoupení ve vrcholných strukturách IIHF velmi přínosné a Petr Bříza, který se těší v mezinárodním hokeji značnému renomé, získal v něm velké zkušenosti a několik let nás úspěšně reprezentuje v Radě IIHF, je jednoznačně nejvhodnějším kandidátem. Dokládají to i názory zahraničních partnerů, kteří nás v tomto směru oslovili," uvedl v tiskové zprávě prezident Českého hokeje Tomáš Král.

"Podpora národního svazu představuje přirozenou podmínku pro zařazení na listinu kandidátů, jde však pouze o první krok, na který navážou mnohaměsíční diplomatická jednání. Nebudou jednoduchá, neboť své návrhy předloží do začátku června také další země a ve hře jsou mimo jiné pozice prezidenta, senior viceprezidenta nebo viceprezidenta IIHF pro Evropu," konstatoval Král.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud