15. prosince 2019 • 14:20

Švédsko - Česko 3:1. Říhův tým na závěr ruské mise poprvé nebodoval

Autor: iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na úspěšnou Karjalu bohužel nenavázali. Čeští hokejisté v poslední utkání Channel One Cupu 2019 padli se Švédskem 1:3 a přišli tak o šanci na druhý triumf na podniku Euro Hockey Tour v řadě. Po bezgólové úvodní třetině, před kterou ruští pořadatelé pustili národnímu týmu místo české státní hymny kazašskou, udeřili seveřané ve druhé třetině, kdy dali dva góly. Trefa Hynka Zohorny z přesilové hry již na zvrat v utkání nestačila. Češi prohráli se Švédy po čtyřech výhrách v řadě a skončili poslední. Tým kouče Miloše Říhy navíc v sezoně poprvé vyšel bodově naprázdno.



Po čtyřech výhrách od začátku sezony se druhá porážka za sebou začala rodit ve druhé třetině. Tým vedený kapitánem Jakubem Jeřábkem inkasoval nejprve z hole Dennise Rasmussena, následně se prosadil ještě Malte Strömwall. Další gól už Marek Langhamer nedostal, Češi se dostali ve třetí části na dostřel díky Hynku Zohornovi, ale více toho už nestihli. Prázdnou branku při power play trefil ještě Rasmussen.

Českému týmu při nástupu nezahráli organizátoři kvůli technické chybě hymnu, kterou následně odzpívali fanoušci.

Úvodní dějství příliš vzruchu před brankami nepřineslo. Až v 15. minutě vychytal Sylvegarda Langhamer, následně se ale český tým z chvilkového švédského náporu vymanil, Seveřanům dokázal ujet Sekáč, ale neměl už dostatek sil na přesnější zakončení.

Trapas na Channel One Cupu! Ruští pořadatelé pustili české reprezentaci špatnou hymnu
Trapas na Channel One Cupu! Ruští pořadatelé pustili české reprezentaci špatnou hymnu

V nástupu do druhé třetiny převedl parádní sólo přes celou délku kluziště obránce Lööv. Přes bránícího Jeřábka se protlačil až do koncovky, Šustr nestihl uklidit kotouč do bezpečí a dojíždějící Rasmussen v čase 20:47 otevřel skóre.

Ve 25. minutě pálil dvakrát po sobě Zaar, v obou případech měl ale navrch Langhamer. Jen o chvilku později musel na trestnou lavici Krejčík a Švédové ho vrátili zpět do hry už po 42 sekundách: Strömwall dostal puk u branky, trošku si odcouval a s pomocí bližší tyčky propálil Langhamera.

Kontrovat mohl záhy Jaškin, jenže nedal. Český výběr pak nevyužil dvě přesilovky. Při té druhé zahrozil opět Sekáč, ale ani on nenašel recept na Larse Johanssona.

Ve třetí části pálil hodně nebezpečně Pavlík. Na druhé straně vzápětí udělal obrovskou chybu uvnitř vlastního obranného pásma Krejčík, jehož nahrávku bekhendem vystihl Händemark a jel sám na Langhamera, ten ale pojistku Švédů výborným zákrokem odmítl.

Brzy nato museli Švédové do čtyř a Čechům stačil ke gólu podobný čas jako předtím při využití přesilovky soupeři. Hynek Zohorna skvěle využil clonu před gólmanem a snížil. Gól český tým pořádně nabudil a Švédové pak místy nevěděli, kde jim hlava stojí.

Vše včetně dlouhé power play v českém podání ale nakonec ustáli. Definitivu jim zajistil Rasmussen, poté co obral u hrazení o kotouč Sekáče a 27 sekund před vypršením základní doby přidal třetí gól Švédů.

Góly

Domácí: 48:41. H. Zohorna

Hosté: 20:47. Rasmussen, 26:50. Strömwall, 59:34. Rasmussen

Sestavy

Domácí: Langhamer (Hrubec) – Šustr, Jeřábek (C), Mozík, J. Krejčík (A), Klok, Moravčík, Hrbas, Vitásek – Jaškin, A. Nestrašil, Sekáč – Sedlák, Filippi (A), Lenc – Rousek, Horák, R. Pavlík – H. Zohorna, R. Zohorna, O. Beránek.

Hosté: L. Johansson (Reideborn) – Tömmernes, Lööv, Dahlbeck, Hansson, Lundberg, E. Johansson, Andersson – Pääjärvi, Rydahl, Strömwall – Bristed, L. Johansson, Bromé – A. Petersson, Rasmussen (C), Zaar – Sylvegard, Händemark, Brodin.

Rozhodčí

Fatejev, Morozov – Šalagin, Slavikovskij (vš. Rus.)

Stadion

Ice Palace Park of Legends, Moskva, Rusko

Návštěva

9 178 diváků

Konečná tabulka turnaje

1. Švédsko 3 2 0 0 1 8:9 6
2. Rusko 3 1 1 0 1 9:7 5
3. Finsko 3 1 0 1 1 8:7 4
4. ČR 3 0 1 1 1 8:10 3

Tabulka Euro Hockey Tour:

1. ČR 6 2 2 1 1 17:13 11
2. Finsko 6 3 0 2 1 16:14 11
3. Švédsko 6 2 0 1 3 14:19 7
4. Rusko 6 1 2 0 3 17:18 7

 

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud