Miroslav Horák
21. září 2022 • 20:30

Nedvědův odchod mi radost neudělal, říká Hadamczik. Chystá mu jinou roli

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sbohem prestižní pozici GM reprezentačního týmu v podání Petra Nedvěda prezident Českého hokeje nečekal. Jakmile Aloisi Hadamczikovi zkraje týdne na displeji zasvítilo jméno bývalého svěřence z národního mužstva, předpokládal, že spolu doladí záležitosti spojené s reprezentací. Vše bylo jinak.



„Petrův odchod mě překvapil a neudělal radost, protože jsem se upřímně těšil na vzájemnou spolupráci. Mezi námi to vždycky klapalo, sedli jsme si. Petra jsem vždy uznával jako vynikajícího hráče a měl jsem k němu blízko i lidsky. Ale jeho důvody chápu. U reprezentace byl čtyři roky, nezdá se to, ale vytížení je velké. Má rodinu, malé dítě, takže jsem to pochopil a vzal,“ reagoval svazový boss smířlivě.

Hlavou se mu okamžitě začala rojit jména možných následníků někdejšího útočníka Pittsburghu, Rangers či Philadelphie. Na konkrétní informace je prý z Hadamczikova pohledu příliš brzy, jisté je, že pozice GM bude obsazena. „Nového manažera určitě najdeme, nejpozději do čtrnácti dnů oznámíme jeho jméno. Ale spíš věřím, že dříve,“ míní nástupce Tomáše Krále.

Že padesátiletý Nedvěd končí v pozici generálního manažera, neznamená, že jeho služeb český hokej nevyužije.

Hadamczik má v plánu bývalého českého i kanadského reprezentanta dosadit mezi vysokojakostní panel bývalých či současných hráčů, kteří by své zkušenosti předávali v rámci nových svazových programů. Právě ty Hadamczik a jeho lidé chystají uvést do života.

„Petr mi přislíbil účast na kempech, které plánuji pro mládežnické kategorie od U16 až po U20. Na nich se objeví osobnosti jako Jágr, Plekanec, Židlický a další. A mezi nimi i Petr Nedvěd. Řekl mi, že to rád udělá, půjde s klukama na led, promluví s nimi, dodá jim správné a užitečné rady,“ těší se Hadamczik.

Podívejte se, jak hvězdy přicházely na vyhlášení Zlaté hokejky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud