Pavel Bárta
10. února 2023 • 07:33

Klok znovu rozhodl proti Švédům: Kovi mě super našel. Zažil i větší kolotoče

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MALMÖ |  Na třetí pokus v nynější sezoně skolili čeští hokejisté Švédy. Rozhodující úder jim zasadil Lukáš Klok v 61. minutě. Vítězství 2:1 se zrodilo v prodloužení při prvním výpadu ve třech s Filipem Chlapíkem a Janem Kovářem. „Trošku jsem zpomalil, hlavně aby nebyl ofsajd. Viděl jsem, že Chlápa je vzadu a čekal, že puk půjde na něj. Počkal jsem za bekem a byl trochu zavřený, on možná čekal víc nahrávku na Chlápu. V tu chvíli jsem udělal krok navíc a Kovi mě super našel,“ popisoval obránce situaci, která předcházela vítězné trefě. 



Skvělá akce celé trojice, která se zpočátku v prodloužení musela bránit, ale pak vyrazila do brejku. Vítězství se zrodilo v nastaveném čase, ale v předchozích 60 minutách procházela hlavně obrana velkým testem. „Byl to těžký zápas,“ přiznal Lukáš Klok po vstupu do Švédských hokejových her.

„Jako vždycky se Švédy to bylo hodně o bruslení, o soubojích,“ pokračoval český bek. „V Malmö je velké hřiště a tím to bylo těžší. Tím důslednější musíme být v systému, co hrajeme. Jsme rádi, že jsme je porazili, Kari (trenér Jalonen) říkal, že to bylo poprvé v této sezoně, což je super úspěch. Samozřejmě v některých pasážích byli Švédové lepší, ale pohlídali jsme si to, a když už něco uteklo, Aleš (Stezka) nás podržel. Super týmový výkon a na tom se zakládá,“ řekl.

Do reprezentace se vrátil poprvé od loňské olympiády v Pekingu. Švédům už rozhodující gól jednou dal, na mistrovství světa v Rize 2021, kdy český tým zvítězil 4:2. Stejně jako tehdy ještě předtím dostal trest. „Vyšlo to zase s oslabením. Byl jsem vyloučený a pak dal gól. Chybičky tam byly, ale je to super a jsme rád za vítězství,“ usmíval se Klok.

Zejména ve třetí části to byl v třetině českého mužstva kolotoč jak v zábavním parku. „Zažil jsem i větší,“ opáčil Klok. „Měli velké šance, nějaké závary tam byly, ale snažili jsme se je držet na mantinelu, ať střílí z co největší vzdálenosti, což se dařilo. Možná jsme byli někdy trochu pasivnější. Víme o tom, že tam byly pasáže, kdy jsme mohli možná jít agresivněji do souboje. Ale to je hokej. Hlavně, že se to otočilo na naši stranu a vyhráli jsme,“ dodal.

Kapitán národního týmu Jan Kovář oslavuje gól
Kapitán národního týmu Jan Kovář oslavuje gól

Góly

Domácí: 17:57. Kovář, 60:35. Klok

Hosté: 42:29. Wallmark

Sestavy

Domácí: Stezka (Kváča) – Jordán, Zámorský, Kempný, Jeřábek, Zábranský, Klok, Vála, Pýcha – H. Zohorna, Kovář (C), Chlapík – Lakatoš, Sobotka (A), Smejkal (A) – Hrabík, Jašek, Kovařčík – Flek, Černoch, Beránek – Bambula.

Hosté: La. Johansson (Enroth) – L. Bengtsson, Lennström, Pudas, Djuse, Granberg, Alsing, Häman Aktell – Klingberg, Lander (C), Nordström (A) – Petersson, P. Lindholm, Brännström – Larsson, Wallmark, Dahlén – Sörensen, de La Rose (A), Lindberg – A. Bengtsson.

Rozhodčí

Lassi Heikkinen, Riku Brander – Ludvig Lundgren, Emil Yletyinen

Stadion

Malmö Arena, Malmö, Švédsko

Návštěva

5132 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud