18. března 2019 • 19:40

SESTŘIH: Hradec - Kometa 1:3. Obhájci začali výhrou, Orsava vstřelil hattrick

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cestu za zlatým hattrickem zahájili vítězně. Hokejisté brněnské Komety porazili v 1. čtvrtfinálovém utkání venku Hradec Králové 3:1 a ujali se vedení 1:0 na zápasy. O výhře šampionů posledních dvou play off rozhodl útočník Jakub Orsava, který proti Východočechům zkompletoval hattrick. V brněnské brance se navíc opět činil gólman Marek Čiliak. Slovenský fantom pochytal přes 40 hradeckých střel. Další duel série je na programu zítra od 19.00.



Domácí si hned v úvodu vytvořili několik šancí, ale brankář Čiliak vše vyřešil a předznamenal obraz první třetiny. Hráči Hradce se tlačili do útoku, měli střeleckou převahu, ale hosté je vyučovali z produktivity.

Ve 13. minutě jim zajistil vedení v přesilovce Orsava a stejný hráč se prosadil i v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy tečoval Barankovu střelu od modré čáry. Asistenci na první gól si připsal i Erat, který mohl do play off nastoupit poté, co mu výkonný výbor hokejového svazu snížil disciplinární trest.

Hned na začátku druhé části domácí promarnili dvě přesilovky a úroveň hry následně poklesla. Diváci ve vyprodané ČPP Aréně moc zajímavých momentů neviděli. Až ve 35. minutě zahrozili Smoleňák s Rákosem v přečíslení dva na jednoho, které ale nevyřešili ideálně.

Ve 38. minutě se Východočechům podařilo snížit. Čiliaka překonal na brankovišti pohotově dorážející Radovan Pavlík a potrestal hosty za pasivitu v útočném pásmu. Maxwell si totiž ve druhé třetině připsal jen dva zákroky.

Úřadující mistr byl ale i nadále vysoce produktivní a ke třetí brance mu pomohla opět přesilovka. Smoleňákovo vyloučení potrestal Orsava, jehož našel volného přihrávkou zpoza branky Hruška. Zdramatizovat zápas se Hradeckým již nepovedlo, i proto, že střela Koukala skončila na tyčce.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Myslím si, že jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Hráli jsme tak, jak jsme si předsevzali. To znamená hodně aktivně a s velkým tlakem do zakončení. Bohužel ze spousty šancí, které jsme si vypracovali, jsme dali jen jeden gól. Nevyvarovali jsme se vyloučení, což jsme chtěli, a Kometa nás ze dvou přesilovek potrestala. My jsme své přesilovky nevyužili, v tom byl hlavní rozdíl. Nic se ale neděje, máme hlavu nahoře a připravíme se na druhý zápas."

Kamil Pokorný (Kometa): "Do série jsme vstoupili dobře. V první třetině jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ve druhé nás trošku přibrzdily dvě po sobě jdoucí přesilovky soupeře a v závěru třetiny Hradec snížil. Koncentrovanou hrou, maximálním nasazením a kvalitním výkonem brankáře Čiliaka jsme si došli pro první vítězství. Důležité pro nás bylo, že jsme dostali dvě přesilovky a obě jsme využili. Naopak přesilovky soupeře kluci parádně odbránili."

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 1:3. Orsava vyslal hosty za obhajobou hattrickem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 36:47. R. Pavlík

Hosté: 12:19. Orsava, 18:37. Orsava, 45:24. Orsava

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Koukal.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík (A), Zaťovič – M. Erat, Hruška, Orsava – Vondráček (C), L. Čermák, Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.

Rozhodčí

Šír, Kika – Bryška, Gebauer

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6588 diváků

Mountfield HK - Kometa Brno: Vidím úspěch! Fanoušci vytáhli parádní choreo
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Po zákroku na Smoleňáka se do sebe pustili Zámorský se Štenclem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud