Květoslav Šimek
26. března 2019 • 13:13

Disciplinárka řeší šéfa Vítkovic. Sudího obvinil z korupce a nadával mu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel vítkovického klubu Aleš Pavlík nesl rychlé vyřazení ze čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy s Třincem (2:3, 0:3, 1:2, 2:5) těžce. Bezprostředně po čtvrtém utkání zašel za rozhodčími zápasu (hlavními byli Jan Hribik a Roman Mrkva, na čarách jim pomáhali Daniel Hynek a Michal Zíka). „Aleš Pavlík kritizoval výkon rozhodčích. Obvinil HR Jana Hribika, že je zkorumpovaný, že se mu HR vysmívá a že úmyslně poškodil domácí tým. Celý tento výstup zakončil slovy: Ty hajzle.“ Píše se v oficiálním zápisu po utkání.



Proti Pavlíkovu jednání, který je zároveň viceprezidentem Výkonného výboru svazu a šéfem APK, se ohradili zástupci Komise rozhodčích. Případ bude řešit Disciplinární komise.

„Jakkoliv si Komise rozhodčích uvědomuje, že utkání play off jsou velmi vypjatá a emotivní, nemůže akceptovat nařčení majitele klubu HC Vítkovice Ridera pana Aleše Pavlíka, který bezprostředně po skončení utkání vstoupil do kabiny rozhodčích a obvinil rozhodčí z úmyslného poškození domácího týmu a současně i jednoho z hlavních rozhodčích zápasu Jana Hribika z korupčního jednání,“ píše se v prohlášení komise rozhodčích na hokej.cz.

Pavlíka rozlítilo především vyloučení Patrika Zdráhala ve 48. minutě za stavu 2:3, které poslalo Vítkovice na 97 vteřin do tří. Oceláři přesilovku využili a definitivně překlopili zápas na svoji stranu. Komise rozhodčích uznala, že při Zdráhalově vyloučení Hribik s Mrkvou chybovali.

„Přestože KR konstatuje, že ve čtvrtém utkání došlo při vyloučení Patrika Zdráhala za hákování v čase 47:33 k pochybení ze strany hlavního rozhodčího Jana Hribika, zcela zásadně odmítá, že by mohlo dojít k jakémukoliv druhu úmyslného ovlivnění utkání a korupčnímu jednání.“

Pochybení našli zástupci komise v sérii několik. „Je běžné, že především v rozhodujících zápasech, jako jsou utkání play off, dochází k řadě situací, které z pohledu jednotlivých týmů mohly být vyřešeny rozhodčími jinak. Veškerá utkání této série byla podrobena detailnímu rozboru, stejně i jako utkání play off ostatních týmů. Přesto, že v utkáních došlo k několika oboustranným dílčím pochybením, byla tato utkání řízena zcela v souladu s fair play a výkony rozhodčích neměly v žádném případě vliv na výsledek této série.“

Výroky a jednání Aleše Pavlíka bude řešit Disciplinární komise. Podobně jako nedávný exces Petra Břízy ze Sparty. Předseda představenstva Sparty musel za nadávky rozhodčím o přestávce 30. kola zápasu s Pardubicemi zaplatit 30 000 korun.

„Co si myslíte, kosíte nás jak králíky. Víte, že jsme jediný tým, který má negativní bilanci vyloučení?“ zněla tehdy Břízova slova k rozhodčím. Bývalý reprezentační brankář byl následně varován, že do kabiny rozhodčích nemůže vstupovat. „Při upozornění se stupňovala jeho agresivita se slovy: 'Tady už si nezapískáte, vy ...', přičemž stále držel dveře od šatny rozhodčích a odmítal opustit prostor,“ popsali rozhodčí.

Zleva brankář Šimon Hrubec z Třince a útočník Vítkovic Jan Schleiss.
Zleva brankář Šimon Hrubec z Třince a útočník Vítkovic Jan Schleiss.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud