Jakub Hlaváč
30. března 2011 • 20:52

Třinec zachránil sérii, na Slavii vyrovnal na 3:3

Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Ztratili vedení 3:1 v zápase i poslední výhodu v semifinálové sérii. Slávisté své dva mečboly prohazardovali, po včerejší prohře 3:5 se s Třincem v pátek (18.10) utkají o finále v sedmém, rozhodujícím duelu. V letošním play off půjdou do utkání pravdy už potřetí, předchozí dvě zvládli.



Náhradní třinecký brankář Martin Vojtek se vysmíval slávistickému fanouškovi, který si utahoval z jeho postavy. Kustod Ocelářů vystavoval nad hlavou roztržený dres Václava Varadi, následně ručníkem mával deseti tisícovkám fanoušků sešívaných. Slezané jsou na koni. Deprese je pryč ze stavu 1:3 na zápasy je pryč. Je srovnáno 3:3.

„Ale ještě není nic hotového, rozhodně si nesmíme připadat jako vítězové,“ varoval Martin Růžička, jejich dvorní střelec. Samozřejmě, autor vítězného gólu. Kdo jiný ho mohl také mohl vsítit než muž, který během play off nastřádal na hokejce už 14 zářezů.



Teď se připravte na ostrý kontrast. Na skleslé pohledy, nenávistné hody lahvemi po slavících vítězích. Slávisté nenesli porážku lehce. Ani v hledišti, ani na ledě. Na obou kolbištích se ostatně strhla bitka.

„Byli jsme lepší, bohužel…“ těžce hodnotil zápas Jiří Čelanský, asistent Vladimíra Růžičky. Na odpověď, kde ho jeho tým ztratil odpověděl podrážděně. „Co si myslíte vy?“ Nakonec se dobral analýzy, rozhodl rychlý třinecký kontr po třetí brance Pražanů.

S tímto závěrem není nutné nikterak polemizovat, naopak, dá se jen potvrdit. Když se Tomáš Svoboda podruhé v zápase zapsal do listiny střelců na tabuli svítilo v čase 27:34 skóre 3:1, byli domácí blízko finále. Blizoučko.

Možná stačilo podržet náskok pár minut, nechat soka vycukat a slavit. Možná. Místo toho přišla slezská smršť, během deseti minut bylo vše opačně. Lukáš Krajíček (28:50), Josef Hrabal (37:15) a Martin Růžička (38:36) dokonali obrat, který už jejich mužstvo nepustilo.

Tomáš Svoboda dal jeden z gólů Slavie
Tomáš Svoboda dal jeden z gólů Slavie


„Nemělo se to stát, inkasovali jsme strašně rychle. Nedá se nic dělat, bude sedmý zápas. Asi nás to baví,“ usmíval se Jiří Vašíček, bijec poražených. Ano usmíval, věděl, že se svými parťáky dávno kroutí sezónní přesčasy.

Končit přesto nechce, ani náhodou. Hřeje ho démonická bilance Slavie v rozhodujících kláních. Pod koučem Růžičkou jich na svou stranu urvala deset z jedenácti. Svou sílu v bitvách pravdy ukázala v předkole s Karlovými Vary (3:2 na zápasy) i ve čtvrtfinálovém dramatu s Libercem (4:3 na zápasy).

„Jsme odhodlaní to zvládnout i teď. Udělali jsme nějaké chyby, můžu si vyčítat druhý a čtvrtý gól. Ale to se prostě stane, nedá se nic dělat. Jedeme dál,“ burcoval Miroslav Kopřiva, slávistická brankářská modla.



I on na své kůži poznal, že Třinec už není jen partou hokejových učitelů. Tak možná působil v začátku série, teď hezké kombinace vystřídalo absolutní nasazení, maximální důraz. Na obou brankovištích, na každém místě ledu.

A navíc, zůstává obezřetný. Teď už nic nepodcení. „Když necháte dojít sérii do sedmého zápasu, je jedno, kde se hraje. Nejsme ve výhodě, ale chceme postoupit,“ prohlásil Břetislav Kopřiva trenér hostí. Vítkovice si na svého finálového soupeře tedy počkají do pátku. Pak se rozhodne. Už definitivně.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 3:5 (2:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kolařík (Pospíšil), 10. T. Svoboda (Micka), 28. T. Svoboda (Pospíšil) - 5. Hrňa (Peterek), 29. Krajíček (Polák), 38. Hrabal (Zíb, M. Růžička), 39. M. Růžička (Bonk, Zíb), 60. Adamský. Rozhodčí: Minář, Ország (SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:9, navíc Vašíček - Varaďa oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 10.542. Stav série: 3:3.

Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Kolařík, Vašíček, Roth, Krejčík - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Sklenář, Vondrka - Jaškin, Endál, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Krajíček, Lojek, Richter, Hudec, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Orsava - Polák, Polanský, Adamský - Hrňa, Peterek, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
14
Finále
Články odjinud


Články odjinud