12. listopadu 2010 • 04:00

Kometa slibuje pod širým nebem modrobílé peklo

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hurá směr Pardubice! Plochodrážní stadion ovládneme! Fanoušci brněnské Komety s nadšením přivítali záměr sehrát extraligový zápas pod širým nebem, o kterém exkluzivně jako první už včera informoval deník Sport. A spřádají plány, v jakém počtu vyrazí.



Pardubice versus Kometa Brno. V hledišti až 25 tisíc fanoušků. Druhého ledna se má na plochodrážním stadionu v Pardubicích odehrát unikátní venkovní zápas. Informace, kterou včera přinesl Sport, vyvolala v hokejovém zákulisí obrovský ohlas.

Všechno se má oficiálně potvrdit až příští úterý, ale ambiciózní plán, za nímž stojí Zbyněk Kusý, pardubický generální manažer, by nemělo nic zhatit.

Proč zrovna tyhle dva kluby? Důvod je jasný. Oba mají největší a nejvěrnější fanouškovské zázemí v extralize. Hlavně příznivci Komety jsou známí bouřlivými a početnými výjezdy. Dokázali v minulé sezoně vytvořit „peklo“ Slavii v O2 Areně, ale teď mají před sebou ještě větší výzvu.

„I když víme, že nic potvrzeného definitivně není, tak už se o tom mezi sebou bavíme. Bylo by to určitě velký, znáte nás Komeťáky, kde všude jezdíme a kolik je nás, my jsme v tomhle ohledu blázni,“ s úsměvem reagovala pro Sport Jarmila Horáková, mezi fandy přezdívaná jako „Mamča“, která má právě na starost výjezdy fanoušků na zápasy venku.

Fanoušci brněnské Komety.
Fanoušci brněnské Komety.

A jakmile ve Sportu zaznamenala zprávu o chystané akci, ihned začala jednat. „Sice to je ještě na začátku, ale už jsme probírali, jestli bychom jeli vlakem nebo autobusem, jak to celé zorganizovat,“ přiznala jedna z nejvěrnějších fanynek brněnského klubu.

„Myslím si, že to bude z naší strany velký. Ještě větší než na Slavii,“ dodává. I výjezd do Prahy pojímají příznivci Komety velkolepě. 30. listopadu hraje tým v moderním chrámu se Slavií a podle odhadů by mohlo dorazit až sedm tisíc brněnských fandů.

A pozor, plochodrážní stadion by jich měl pojmout ještě mnohem, mnohem víc. Až liga vydá definitivní stvrzující razítko na celý projekt, začnou „komeťáci“ plánovat podrobnosti.

Stadion pro plochou dráhu by se měl v lednu změnit na hokejovou arénu pod širým nebemFoto Pavel Mazáč Sport

Oficiálně totiž v klubu ještě nic nevědí. „Ani já ne. Až bude něco na stole, mohu se k tomu vyjádřit,“ uvedl Libor Zábranský, šéf kubu. Pokud by k tomu skutečně došlo, jistě by to uvítal. Hlavně kvůli fandům.

„Divácká a ekonomická síla, která by za námi na zápas jela, je velká. Nechci krotit nějaké euforie, ale nejdřív se musí jednat na úrovni klubů,“ zůstává Zábranský při zemi. Připustil však, že on osobně o tom uvažoval už v minulosti.

„Kdybychom v Brně měli použitelný fotbalový stadion, tak bychom to absolvovali už loni. Uvažovali jsme o tom, ale momentálně na to nejsou v Brně podmínky.“

Ale plochodrážní stadion v Pardubicích ano. Takže se hráči obou klubů mají na co těšit!

„Jistě by to byla skvělá událost, velké zpestření pro nás všechny,“ uvítal by to i Vladimír Jeřábek, kouč Komety. Také on se o unikátní chystané akci dozvěděl až včera z www.isport.cz, webových stránek deníku Sport.

„Už před tréninkem kluci něco říkali, že to četli, ale já jsem se na to podíval až na internetu,“ přiznal trenér, který když v devadesátých letech působil v italské Cortině, si rovněž vyzkoušel, jaké to je hrát na venkovním stadionu. „Zážitků jsem měl spoustu, jednou se třeba zápas nedohrál kvůli dešti,“ vzpomíná.

V Pardubicích snad nic takového nenastane, pardubický šéf Kusý si nechával zpracovat dlouhodobé analýzy počasí a právě na začátku ledna má být největší zima.

„Zatím o tom celkově moc nevím, musí se k tomu ještě vyjádřit liga, ale každopádně by to byla velká rarita. Hodně by se o tom psalo, byl by kolem toho humbuk, ale to k tomu patří,“ dodává Jeřábek, který ví o tom, že Kusý měl v hlavě podobnou myšlenku na venkovní zápas už několik let.

A teď ji dal do kupy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud