8. dubna 2018 • 04:58

Hollweg v ráži. Gulašiho udeřil mezi nohy, pak k ledu poslal Erata s Malcem

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec. Plzeňští hokejisté sice doufali v zázrak, sérii s brněnskou Kometou už ale zvrátit nedokázali. Pátý semifinálový zápas (2:6) byl už na konci první třetiny takřka rozhodnutý, možná i proto pět minut do konce zápasu neudržel nervy na uzdě známý bitkař Ryan Hollweg. Během několika vteřin zvládl poslat k ledu hned tři hráče. Nejprve hokejkou udeřil Michala Gulašiho do slabin, poté ze sebe setřásl rozzuřeného Martina Erata a následně v krátkém souboji překonal Tomáše Malce.



Góly

Domácí: 18:52. Gulaš, 54:22. Gulaš

Hosté: 02:44. M. Erat, 19:08. Nečas, 19:53. M. Erat, 22:01. L. Čermák, 28:53. P. Holík, 56:43. Mallet

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (29. Hylák) – Moravčík, Jones, Vráblík, Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán – Stach, Mertl, Gulaš (A) – Kantner, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Schleiss – Hollweg, Preisinger, Pour.

Hosté: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vincour, L. Čermák (C), Vondráček.

Rozhodčí

Pražák, Pešina – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7337 diváků

Kanadský útočník v barvách plzeňských hokejistů se proslavil zejména svými pěstmi a výbušnou povahou. Pro ránu či tvrdý zákrok nikdy nechodil daleko a vysloužil si tak hned několik pokut a osobních trestů. I když se v pro Plzeň právě skončené sezoně hodně krotil, v posledním zápase emoce nezvládl. Pouhých pět minut do konce zápasu ukázal, že na svou tvrdou stránku rozhodně nezapomněl.

Vše začal se vší pravděpodobností nechtěný a nešťastný zákrok na Michala  Gulašiho , kterého holí před bránou praštil mezi nohy, obránce Komety se okamžitě v bolestech sesunul k zemi. To ovšem rozlítilo brněnskou legendu Martina Erata . Šestatřicetiletý veterán z NHL se Hollwegovy pověsti nezalekl a v návalu emocí mu skočil na záda. Kanadský útočník se ale zaskočit nenechal a Erata švihem poslal k ledu vedle stále ležícího Gulašiho.

Plzeň - Kometa Brno: Je to tady! Hollweg se rval s Malcem, v akci i Erat
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Tím však celá situace zdaleka nekončila. Šestatřicetiletého střelce se jal bránit o rok mladší Tomáš Malec, který si v pěstním souboji na Hollwega věřil. I on však během chvilky skončil na ledě, oba si tak v zápětí odjeli zchladit horké hlavy na trestnou lavici.

Hollweg v zápase sice vyhrál 3:0 na sejmuté hráče, gólově se však neprosadil. Přitom se mu v play off dařilo. Zatímco během základní části dal dva góly během 42 utkání, v play off dal stejný počet během deseti zápasů. Ve vyřazovací části si navíc připsal 16 trestných minut, což na hráče jeho stylu není nijak závratné číslo.

Prohrané semifinále Plzeň mrzí hodně. V tomto ročníku totiž měla na finále zálusk, po celou sezonu se jí dařilo přímo fantasticky a právem vyhrála Prezidentský pohár. V souboji vítěze základní části s úřadujícím mistrem se však radují hráči Komety. Ti se v extraligovém finále utkají s vítězem série mezi Třincem a hradeckým Mountfieldem.

SESTŘIH: Plzeň - Kometa Brno 2:6. Mistr je ve finále, Erat dal dva góly
Video se připravuje ...

Plzeň - Kometa Brno: Bronz pro výherce základní části! Indiáni z rukou Josefa Řezníčka převzali medaile
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud