7. dubna 2019 • 17:25

SESTŘIH: Plzeň - Třinec 2:3. Oceláři snížili, vítězný gól řešil videorozhodčí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince vyhráli ve třetím zápase semifinále play off extraligy na ledě Plzně 3:2 a snížili stav série na 1:2. Oceláři rozhodli utkání gólem Jiřího Polanskéhho v 57. minutě v přesilové hře a na ledě Plzně tak vyhráli i potřetí v sezoně.



Trenér hostů Varaďa udělal oproti předešlým nevydařeným zápasům několik změn v sestavě. V obraně nově nastoupili uzdravený Gernát a Husák, do útoku se postavil Marcinko.

Oceláři se snažili vytvořit si v úvodu tlak, Marcinko však v největší šanci Frodla nepřekonal. I díky tomu se do vedení dostala v 11. minutě Plzeň. Nečekaného odrazu puku od zadního mantinelu využil Němec a odrazem o Hrubce jej poslal za brankovou čáru.

Na začátku druhé třetiny se Ocelářům podařilo vyrovnat, když Musilovu střelu Frodl jen vyrazil a Chmielewski pohotově dorážel. Vzápětí mohl další gól přidat Adamský.

SESTŘIH: Plzeň - Třinec 2:3. Hosté urvali první vítězství v sérii
Video se připravuje ...

Třinec byl aktivnější a nakonec se do vedení dostal. Pomohla mu k tomu tečovaná Musilova střela od modré čáry. Západočeši ale ve 33. minutě dokázali se soupeřem srovnat krok, když Hrubce překvapil střelou od modré čáry Vráblík.

Vrátit vedení na plzeňskou stranu mohl hned v úvodu třetí dvacetiminutovky Gulaš, stejně jako o tři minuty později Němec ale Hrubce nepřekonal. Činil se však i Frodl, jenž svůj tým několikrát podržel při Kodýtkově vyloučení.

V 56. minutě ale domácí opět faulovali, na trestnou lavici putoval Kantner a hosté se prosadili. Gernátovu střelu tečoval Polanský, jehož gól kvůli možné hře vysokou hokejkou zkoumal videorozhodčí. Vyrovnat se již Plzni nepodařilo ani v závěrečné power play.

Hlasy trenérů :

Ladislav Čihák (Plzeň): "Ze začátku byl Třinec trošičku aktivnější, pak jsme měli šance i my. Dali jsme gól, vyhráli první třetinu, ale upozorňovali jsme hráče, že Třinec do toho ještě více šlápne. Bohužel se nám nepodařil vstup do druhé třetiny, dostali jsme dva góly, ale poté jsme se dostali do hry. Ve třetí části měli velké šance Milan Gulaš a Vojta Němec, poté nás bohužel srazila nedisciplína v závěru, kdy jsme udělali faul a soupeř se štěstím odskočil na 3:2. V pondělí je nový den, nový zápas a my se na něj připravíme. Musíme se zlepšit a vyvarovat se zbytečných faulů a vyloučení, abychom soupeře zbytečně nedostávali do hry přesilovkami."

Václav Varaďa (Třinec): "Výsledek je pro nás skvělý, dostali jsme se zpět do série. Přesně to, co jsme chtěli, zabrat ve třetím zápase a dokázat domácím, že jsme to nezabalili a hrajeme o postup. A že pro to uděláme maximum. Dnes jsme měli velmi dobrý vstup, přečíslení, které domácí brankář přečetl a chytil. Poté jsme dostali smolný gól, kdy jsme si nepokryli hráče na brankovišti. Musím ale kluky pochválit, ve druhé třetině jsme zabrali. Měli jsme velmi dobrý pohyb, vytvořili jsme si spoustu šancí a při gólu Davida Musila při nás stálo i štěstí. To nám v prvních dvou utkáních chybělo. Za vyrovnaného stavu, po gólu, který by Šimon Hrubec zřejmě měl mít, to bylo urputné a vyrovnané. Domácí si vytvořili velké šance, Šimon nás podržel a podařilo se nám dát přesilovkovou branku, kterou potvrdil videorozhodčí."

Góly

Domácí: 10:53. V. Němec, 33:59. Vráblík

Hosté: 20:52. Chmielewski, 25:37. D. Musil, 56:53. Polanský

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Kantner, Nedorost, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.

Hosté: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Werek.

Rozhodčí

Lacina, Šír – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7536 (vyprodáno) diváků

Plzeň - Třinec: Vítězný gól zápasu vstřelil po teči Polanský, 2:3
Video se připravuje ...

Plzeň - Třinec: Je vyrovnáno! Za domácí se trefil Vráblík, 2:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Třinec: Je tu obrat. Puk za Frodla poslal Musil, 1:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Třinec: Je vyrovnáno! Frodla překonal Chmielewski, 1:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Třinec: Puk za Hrubcem! Trefil se Němec, 1:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Třinec: Marcinko měl skvělou šanci, Frodl si poradil
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud