Michal Kvasnica
9. března 2020 • 10:35

Olomouc táhne elitní KoMaNdo. Proč tak šlape perfektní první útok?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kabině si z nich spoluhráči dělají srandu, prý jde o všehochuť: blonďatý, černovlasý a zrzavý. Tak jsou v útrobách olomoucké plecharény titulováni členové elitní lajny, Lukášové Klimek s Nahodilem a Pavel Musil. Faktem však je, že bez jejich devadesáti kanadských bodů by dnes Mora pravděpodobně nezačínala předkolo play off, měla by po sezoně. Hanáci už nejsou týmem, jehož produktivita stojí jen na Zbyňku Irglovi. Životní formu chce trojice K+N+M potvrdit i proti Zlínu.



Za začátkem příběhu s dobrým koncem stojí obvykle nějaká náhoda, zásah vyšší moci, kus štěstí v neštěstí. Nejinak tomu bylo i v Olomouci na začátku listopadu. Říjen stál za pendrek, „kohouti“ se zmítali v těžké krizi. Prohra střídala prohru, sezona zaváněla průšvihem. A do toho nepříjemnost Vojtěcha Tomečka, který si před zápasem v Karlových Varech zablokoval krk.

Trenéři nemohli poskládat čtyři kompletní útoky, přesto se to ukázalo jako zlomový moment. Pavel Musil, tehdejší čerstvá posila z Mladé Boleslavi, se totiž právě díky zranění spoluhráče přesunul z centra na pravé křídlo k Lukáši Klimkovi a jmenovci Nahodilovi. A začalo se dařit.

„Nijak jsme se nesehrávali, ale hned to začalo klapat,“ vzpomíná Klimek, nejstarší a nejdefenzivnější článek elitní lajny. „Individuálně jsou na tom každý jinak, ale podařilo se nám je dát k sobě tak, že si sedli. Nejen hokejově, ale i lidsky. Zafungovala chemie, fičí jim to. Pro soupeře ještě mohou být nepříjemní,“ pochvaluje si kouč Zdeněk Moták.

Byť týmovou produktivitu opět opanoval Zbyněk Irgl, nejatraktivnější hokej předváděla Nahodilova řada. Spokojení fanoušci se díky nim opět začali bavit, zaznívaly hlasy, že od prvního ročníku po návratu do extraligy (2014/15), kdy válel útok Cibák – Marosz – Rác, jde o vůbec nejlepší trio.

Akce jako z partesu, souhra poslepu, nádherné góly. Tohle že je mužstvo bojovníků?

„Od prvního zápasu s klukama se cítím výborně. Od té doby se nás to drží, jsem fakt spokojený a moc si to užívám,“ vypráví nadšeně Nahodil, mozek, jenž hře dává myšlenku. „No jasně, jsem totiž ze všech nejchytřejší,“ vypálí a hlasitě se rozesměje, když zbylí dva procházejí kolem do posilovny.

O jeho šikovných rukách se dlouho vědělo, po dvou předchozích slabších sezonách znovu naplno ukázal svůj potenciál. O pět bodů překonal své maximum z Pardubic. „Je to obrovská zásluha kluků, kolikrát mě najdou v situacích, kdy už je to fakt jednoduché zakončit. A taky naopak oni využívají mé nahrávky,“ děkuje „Nahec“, který ožil i díky pohodě v soukromí. S manželkou totiž očekávají každým dnem narození syna. „Zažíváme šťastné období, pohoda se přenáší na led.“

To samé platí pro Musila, jenž rovněž zažil bodově nejlepší základní část

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud