20. března 2023 • 19:42

SESTŘIH: Mountfield HK - Liberec 3:2. Srovnáno! V závěru rozhodl Klíma

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Série mezi Mountfieldem HK a Libercem je srovnána! Hradec Králové zvládl druhý domácí zápas čtvrtfinále Generali Česká play off a po výhře 3:2 se série stěhuje za stavu 1:1 na zápasy pod Ještěd. Domácí vedli v dalším vypjatém duelu už 2:0, Tygrům se ale podařilo srovnat. Dvě minuty před koncem nicméně rozhodl svým druhým gólem v zápase Kevin Klíma. Třetí utkání se hraje v Liberci ve čtvrtek.



Hradecký kouč Tomáš Martinec po úvodním nezdaru posadil na tribunu kapitána Radka Smoleňáka a v brankovišti dal důvěru před Henrim Kiviahem Matěji Machovskému.

Ten dlouho neměl těžší práci, Mountfield předvedl výrazně aktivnější nástup. V sedmé minutě ho od vedoucího gólu dělily centimetry, když Cingeľova dorážka prošla Kváčovi mezi nohama, ale puk se o tyčku zastavil na brankové čáře.

Ve druhé třetině už vyústila převaha domácích v první dva góly. Slovenský útočník Cingeľ okamžitě po přestávce zopakoval nedělní scénář, skóroval jen o dvě sekundy dřív, a ve 31. minutě zvýšil dorážkou Kevin Klíma. Obě branky potvrdili sudí u videa; tu druhou po trenérské výzvě liberecké střídačky.

Východočeši však následně litovali nevyužité přesilovky pět na tři, kterou hráli přes minutu. Bílí Tygři totiž v klasické výhodě snížili díky schované střele Melancona a najednou ovládali dění na ledové ploše. Hradecké vedení zachraňoval Machovský.

Ve 44. minutě ale nestačil na samostatný únik Frolíka, jenž měl se zpracováním puku velké potíže, přesto ho na poslední chvíli zvedl pod břevno. K obratu měl blízko Vlach, na druhé straně vychytal Okuliara skvělým zákrokem Kváča. Domácí dohrávali bez otřeseného Eberleho, jenž se po Nedomlelově hitu ze závěru druhé třetiny na led nevrátil.

Mountfield ubránil kritické oslabení po útočném faulu Okuliara a dvě minuty před třetí sirénou rozhodl. Právě Okuliar v protiútoku vybídl Kevina Klímu, který prostřelil Kváču mezi rukou a tělem. Liberec vyrovnání série neodvrátil ani v krátké hře šesti proti čtyřem.

Hlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Zápas byl opět vyrovnaný a měl podobný průběh jako v neděli. My jsme možná byli o trošičku lepší do přesilovky pět na tři, kterou jsme nevyužili, a tam se to trochu zlomilo. Zase jsme udělali hloupý faul, Liberec nás potrestal a dostali jsme ho na koně. Jsme ale rádi, že máme první bod.“

Patrik Augusta (Liberec): „Další vyrovnané utkání, stav 2:2 vydržel skoro až do konce, ale soupeř tím jedním gólem vyhrál. Myslím, že takových zápasů uvidíme víc. Je to parádní série a těším se na další zápas.“

Góly

Domácí: 20:20. Cingel, 30:06. Kev. Klíma, 57:58. Kev. Klíma

Hosté: 35:49. Melancon, 43:10. Frolík

Sestavy

Domácí: Machovský (Kiviaho) – McCormack, Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík (C), Rosandić, Marcel – Lev (A), Cingel, Eberle – Jergl, Lalancette, Perret – Okuliar, Kev. Klíma, Werek – Pilař, Zachar, R. Pavlík.

Hosté: Kváča (Neužil) – Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, Kolmann, Derner – Faško-Rudáš, Filippi, Birner (A) – Flynn, A. Najman, Frolík – Rychlovský, Bulíř (A), Ordoš – Šír, Jelínek (C), Vlach – Dlouhý.

Rozhodčí

Šír, Vrba – Špůr, Šimánek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Klíčové momenty utkání:

Mountfield HK - Liberec: Klíma našel mezírku v postoji Kváči a vrátil Hradci vedení, 3:2
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Srovnáno! Frolík zakončil povedenou kličkou do bekhendu, 2:2
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Nahození Melancona bylo tečováno a Machovský už nestihl reagovat, 2:1
Video se připravuje ...

Radegast HITparáda: Nedomlel srazil u domácí střídačky Eberleho. Ten se těžce sbíral z ledu
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Domácí zvýšili dorážkou Klímy. Tygrům nevyšla challenge na vysokou hůl, 2:0
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Skvělý vstup Hradce do 2. třetiny! Skóre otevřel bruslí Cingel, 1:0
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Liberec: Obrovský závar před Kváčou. Puk zůstal ležet u tyčky
Video se připravuje ...

Radegast HITparáda: Liberecký Vlach atakoval u hrazení McCormacka
Video se připravuje ...

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud