2. dubna 2023 • 19:50

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 4:2. Zářil Sedlák! Will parádně okradl Nestrašila

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinále Generali Česká play off odstartovalo ve velkém stylu. Bitva gigantů Pardubic a Třince bavila. Navrátilec do sestavy Dynama Lukáš Sedlák hned v úvodní třetině zaznamenal dva góly. Za hosty snižovala dvojice Andrej Nestrašil a Tomáš Marcinko, ale na vyrovnání Slezané nedosáhli. Vítězný gól vstřelil Lukáš Radil, do prázdné klece upravil na konečných 4:2 Tomáš Zohorna. Brankář Roman Will ve třetí třetině fantastickým zákrokem vychytal obří šanci Andreje Nestrašila. Sledujte VIDEA z klíčových momentů utkání na iSport.cz.



Hokejisté Pardubic vykročili lépe do semifinálové série play off extraligy proti Třinci, v úvodním duelu série zdolali obhájce titulu 4:2. Dynamo vedlo po první třetině před 10.194 diváky ve vyprodaném hledišti 2:0 dvěma góly Lukáše Sedláka. Hosté sice před polovinou utkání snížili brankou Andreje Nestrašila, ale dvoubrankový náskok vrátil Východočechům Lukáš Radil. Podruhé snížil Tomáš Marcinko, jistotu dal domácím v samém závěru Tomáš Zohorna. Druhý zápas se odehraje v pondělí opět v Pardubicích a začne v 18 hodin.

Po jednozápasovém trestu se vrátil do sestavy Východočechů ofenzivní tahoun Sedlák a hned v úvodní dvacetiminutovce o sobě dal pořádně vědět. Už po 62 sekundách poslali sudí oba celky do čtyř a Pardubičtí začali mít postupně čím dál více navrch. V 6. minutě byl blízko úvodní trefě Kousal, jeho rána však skončila na brankové konstrukci za gólmanem Kacetlem.

Na konci deváté minuty už Radil dostal z dorážky puk do branky, jenže Kousal během jeho zakončení zalehl Kacetla, Třinečtí sáhli k trenérské výzvě a byli úspěšní. O chvilku později se však provinil Voženílek a zpátky do hry ho poslal velmi rychle Sedlák, když zakončil dorážkou ze vzduchu po Košťálkově ráně. Úspěšný střelec pak vzal na sebe v 17. minutě koncovku přečíslení dvou na jednoho s Ciencialou a přesnou ranou zvýšil. Strážce domácí branky Willa pak prověřil Růžička.

První minuty druhé třetiny proběhly pod taktovkou Ocelářů, kteří výrazně zvýšili obrátky a hned v několika pasážích zavřeli domácí v pásmu před Willem. Stav se však nezměnil. Ve 28. minutě naopak mohl na druhé straně dovršit hattrick Sedlák, jehož našel parádní bekhendovou „žabkou“ Cienciala, hrdina úvodního dějství však nedokázal sám před Kacetlem zkrotit poskakující kotouč. Jen o pár sekund později zvonila za Kacetlovými zády podruhé během dnešního večera branková konstrukce, tentokrát po pokusu Koláře od modré čáry.

Před polovinou zápasu už to byli ale hosté, kdo dosáhl změny skóre. Smith pálil od modré čáry, na brankovišti pracující Nestrašil se dostal k dorážce a bekhendem uklidil puk bez potíží do odkryté branky. Zanedlouho mohlo být vyrovnáno, Jeřábkova tečovaná rána však proletěla zhruba 20 centimetrů vedle pravé tyčky za bezmocným Willem. Pardubičtí pak hrozili z přesilovky, po jejím skončení zakončil zblízka nepřesně Marcinko. Ve 36. minutě si Kousal po sprintu přes dvě třetiny kluziště pokryl kotouč před Smithem, předložil ho Radilovi a ten měl snadný úkol - 3:1.

V úvodních minutách třetí části se dostal k zakončení z prostoru mezi kruhy Vondráček, ale Kacetl ho vychytal. Zahanbit se nenechal ani Will, který v následné přesilovce hostů sebral takřka jistý gól Nestrašilovi při jeho zakončení do odkryté branky. Početní výhodu si pak zahráli i Pardubičtí, přes dobré rány Ciencialy a Říčky však rovněž bez efektu. Na začátku 53. minuty se však Třinečtí postarali znovu o zápletku, když už po 13 sekundách z Kousalova trestu využil Nestrašilovu nabídku do prázdné branky zakončující Marcinko.

Dvě a půl minuty před koncem sáhli hosté ke hře bez gólmana, kterou hráli velmi dobře, z několika šancí však na kýžené vyrovnání nedosáhli. A 3,8 sekundy před sirénou trefil jejich branku přes celé hřiště Zohorna.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Pardubice): „Bylo to vyrovnané utkání. Nám v zápase pomohlo, že se nám podařilo hned v první třetině odskočit. A pak už jsme to zvládli až do konce, ale s přibývajícím časem to bylo více a více vyrovnané. V třetí třetině měl Třinec tlak a my jsme měli trochu štěstí, že jsme to uhráli tak, jak se nám to nakonec podařilo.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Byl to určitě vyrovnaný zápas. My jsme v první třetině trošku hůř bruslili a měli jsme horší souboje, nicméně v druhé a třetí třetině jsme výkon srovnali. Bohužel jsme nedokázali najít zbraň na vyrovnávací gól.“

Góly

Domácí: 10:29. L. Sedlák, 16:10. L. Sedlák, 35:15. Radil, 59:57. Zohorna

Hosté: 29:24. Nestrašil, 52:08. Marcinko

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (C), Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Doudera, Mar. Adámek, Čukste – Daňo, Voženílek, M. Růžička (A) – Nestrašil, Vrána (C), Kurovský – Hudáček, Marcinko, Dravecký (A) – Chmielewski, M. Roman, Hrňa.

Rozhodčí

Cabák, Jeřábek – Axman, Rampír

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Návštěva

10194 diváků

Pardubice - Třinec: Zohorna tři sekundy před koncem trefil opuštěnou klec Ocelářů, 4:2
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: Will fantastickým tygřím skokem vymazal Nestrašila a udržel pardubický náskok
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: Marcinko po pěkné kombinaci dramatizoval koncovku zápasu, 3:2
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: Kousal oslovil Radila a ten neměl problém zasunout puk do branky, 3:1
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: Nestrašil bekhendem snížil stav utkání, 2:1
Video se připravuje ...

Radegast HITparáda: Musil hitoval Adámka u zadního mantinelu
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: V rychlém protiútoku navýšil vedení Sedlák, 2:0
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: Radil dorazil puk do sítě, branka ovšem neplatila. Kousal zalehnul Kacetla
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: Sedlák otevřel gólový účet zápasu, 1:0
Video se připravuje ...

Radegast HITparáda: Hit Daňa na Kousala
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: Kousalův průjezd třineckou obranou skončil tvrdou ranou do horní tyčky
Video se připravuje ...

Pardubice - Třinec: První strkanice v semifinále. Zohorna si měl co říct s Voženílkem
Video se připravuje ...

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
5


Články odjinud