28. března 2018 • 16:59

Bitku v hledišti vyprovokovali fanoušci Komety. Klub zaplatí 100 tisíc!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Komety Brno dostalo od disciplinární komise hokejové extraligy pokutu 100 000 korun za chování fanoušků ve druhém zápase čtvrtfinále play off proti Vítkovicím v Ostravě. Fanoušci Komety v utkání hraném 14. března vyprovokovali konflikt s příznivci domácího klubu, který si vyžádal zásah policie, a duel musel být i přerušen.



"Iniciátorem incidentu byli příznivci hostujícího klubu, kteří opustili svůj sektor a vyprovokovali fyzické potyčky v sektoru domácích fanoušků, pokračující i v dalších částech zimního stadionu," uvedl předseda komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Vítkovice - Kometa Brno: Policie a těžkooděnci v akci! Ve Vítkovicích se to servalo v hledišti
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vysokou pokutu dostala Kometa s ohledem na závažnost provinění a hrozbu ukončení zápasu i faktu, že Brno bylo za přestupky fanoušků na venkovních stadionech potrestáno v aktuální sezoně již počtvrté.

Pokutu 50 000 korun rovněž za chování fanoušků dostal i Hradec Králové. Východočeši byli potrestáni za prohřešky v sedmém duelu čtvrtfinále play off proti Liberci. Domácí diváci v jeho průběhu házeli předměty na trenéra Bílých Tygrů Liberce Filipa Pešána.

Mountfield HK - Liberec: Politý Pešán? O přestávce si utíral mokrou košili
Video se připravuje ...

"Poprvé k tomu došlo hned před začátkem utkání, později při příchodu trenéra na druhou a třetí třetinu, přičemž v obou těchto případech byl tekutinou v kelímcích zasažen," uvedl Holý. Jednání fanoušků označil za hrubě nesportovní a v zásadním rozporu s proklamovanou snahou klubů a jejich sdružení o zlepšení kultury prostředí na zimních stadionech.

Dvě pětitisícové pokuty dostaly i Vítkovice. Jednu zaplatí za chování fanoušků a jejich podíl na konfliktech ve stejném zápase, druhou za první duel série, kdy na začátku utkání a po vstřeleném gólu vhodili konfety a papírové kotouče na ledovou plochu.

Vítkovice - Kometa Brno: Radost z vyrovnání! Domácí fanoušci po gólu zasypali led konfetami
Video se připravuje ...

Vítkovice - Kometa: Podívejte se, jak na sebe hráči pořvávali při odchodu do šaten
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud