Květoslav Šimek
14. března 2018 • 23:02

Rvačky k hokeji patří. Na ledě. V ochozech jsou přes čáru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emoce, nervy na pochodu a sem tam i nějaká ta rána a rvačka. Ano, tohle k hokejovému play off patří. Bitvy jsou vyhecované, k šarvátkám není nikdy daleko. Kolikrát dokážou tým nastartovat, nabudit, vyhecovat. Rozhodně by ale měly zůstat jenom na ledě. Není možné, aby se rvali i fanoušci v ochozech.



Incident, který se strhnul v Ostravar Areně na začátku druhé třetiny během druhého čtvrtfinále Generali play off extraligy mezi Vítkovicemi a Kometou Brno (2:3), na hokejová klání nepatří. Aby se mezi sebou rvali fandové a pořádek musela zajišťovat jednotka policejních těžkooděnců, to už je přes čáru.

Nikdo se nedopídí první jiskry, nicméně vyprovokovat bitku se snažila skupina fanoušků brněnské Komety. Vyrazili směrem k sektoru soupeře, zasahovat musela pořadatelská služba. Po nich i těžkooděnci. Předvést tohle na domácí půdě, jaký by přišel od vedení extraligy trest? Když „jen“ za nadávky posílala Kometa (společně s Plzní) v sezoně jednu fakturu za druhou?

Ne, tohle na hokej nepatří. A argumetem rozhodně není ani bagatelizování, nebo zlehčování, že o žádnou „drasťárnu“ nakonec nešlo. Že se do potyčky zapojilo pár jedinců. Jde o princip. Bylo by totiž opravdu smutné, kdyby se z podobných potyček mezi diváky stal i na hokejové scéně stejně nepříjemný kolorit jako při vyhrocených fotbalových zápasech.

Vítkovice - Kometa Brno: Policie a těžkooděnci v akci! Ve Vítkovicích se to servalo v hledišti
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud