Květoslav Šimek
29. března 2018 • 04:40

Třinec jde na Mountfield bez Růžičky. Jeho absence tým semkla, říká kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno vědí třinečtí Oceláři před semifinálovou sérií s hradeckým Mountfieldem jistě: znovu půjdou hlavou proti zdi. Navíc bez svého nejlepšího střelce Martina Růžičky, který podle trenéra Václava Varadi začátek sérii určitě nestihne. „Martin je výjimečný hráč, on nás posunul v průběhu sezony do play off,“ přemítá kouč. „Bez něj se tým semknul. I když tu není, my se stejně kousneme a góly dáme! A že to bude znovu do zdi? Alespoň už víme, jaké to je.“



Ve čtvrtfinále se třinečtí Oceláři museli vyrovnávat s aktivní obranou Pardubic. S neprostupným valem ve středním pásmu. Zbořit jej dokázali až v posledních dvou třetinách dramatické série na sedm zápasů.

Kapitán Lukáš Krajíček to trefně okomentoval jako bušení hlavou do zdi. Teď je čeká zeď ještě pevnější. Hradecký Mountfield měl v základní části suverénně nejpevnější defenzivu, dostával nejméně branek. Navíc začátek série nestihne zraněný střelec Martin Růžička.

Třinec - Pardubice: Růžička po střetu s Trončinským zůstal bezvládně ležet na ledě
Video se připravuje ...

„Má zdravotní problémy, do začátku série nenaskočí a řešíme jeho další omezení, které ho svírají,“ přiznal před startem semifinálové série trenér Václav Varaďa. „Podstoupí další vyšetření a uvidíme. Jisté je, že do prvních dvou zápasů určitě nenastoupí.“

Růžička, nejproduktivnější Ocelář v základní části (29+25), se zranil v průběhu pátého čtvrtfinále. Od začátku série s Pardubicemi dostával hromadu ran, nerozdýchal až naražení Tomáše Svobody na hrazení. Odstoupil, do série už se nevrátil, fandil pouze v civilu. A v televizních záběrech bylo vidět, že i gratulovat musel levou rukou.

DALŠÍ INFORMACE O ZRANĚNÉM MARTINU RŮŽIČKOVI ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 8:1. Oceláři slaví, neskutečný zápas korunoval Cienciala sedmi asistencemi
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud