Jan Denemark
24. dubna 2022 • 04:55

Sparta reagovala na řádění. Pět mužů nad střídačkou Třince, odhalení viníci

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba 58 minut hrací doby se páteční večer nesl v duchu jedinečné hokejové atmosféry. Několik individuí, co zaútočili pivem, plastovými lahvemi a vhozenou mincí na střídačku Třince tento dojem z finálové bitvy rychle rozmetali. „Fanoušci“ Sparty pak rozpoutali rvačky i s kotlem soupeře. Pražský klub reagoval. Na sobotní čtvrtý zápas série posílil ochranku a ve spolupráci s policií identifikoval viníky.



Bylo to velké téma. Pochopitelně, tohle není běžný jev na hokejových stadionech. Ostré rvačky mezi oběma tábory, rozseknutý ret Milana Doudery poté, co ho některý člověk zasáhl desetikorunou. To vše dohromady přebilo vše, co se do té chvíle dělo na ledě. O to víc se čekalo, zda se podobné excesy neobjeví ve vysočanské hale znovu.

„Nechci házet fanoušky do jednoho pytle. Jde opravdu o jednotlivce. Nicméně vedení klubu hned po zápase řešilo do noci, jak se na další zápas připravit a jak zareagovat. Řešili jsme to celé dopoledne,“ řekla ještě před startem utkání do televizních kamer České televize Barbora Snopková Haberová, generální manažerka pražské Sparty.

SESTŘIH: Sparta - Třinec 5:2. Série se za stavu 2:2 vrací zpět do Werk arény
Video se připravuje ...

Co to reálně znamená? Pražský klub posílil ochranku v celé O2 areně asi o 40 osob. Největší část z nich se pochopitelně rozmístila nad nejsledovanější místo nad třineckou střídačkou. Zatímco v pátek tamní prostor „hlídal“ osamocený pořadatel, nyní tam celý zápas hlídkovalo hned pět mužů. „Stál u nás jen jeden pán, který se navíc ještě koukal stranou, když na nás lidé něco házeli,“ doplnil třeba třinecký trenér Václav Varaďa. Nyní se podobná záležitost neopakovala.

Zde je důležité zmínit, že ochranku jako takovou zajišťuje vedení O2 areny, která ji nyní, po urgenci od klubu, posílila. Oficiálním pořadatelem je přitom Sparta Praha, tudíž veškerá pokuta za prohřešky na tribunách jde za ní. I proto se, vedení klubu, rozhodlo nic nepodcenit. Navíc nejde jen o opatření pro zápas. Ve spolupráci s Policií České republiky se podařilo podle videozáznamu odhalit totožnost viníků pátečního řádění. Jde o příkladný postup. A také nutný, protože když by se podobné kousky netrestaly, bude jen hůř.

Na druhou stranu, minimálně dvě věci je dobré dodat. To hlavní řádění se odehrálo, ne v kotli, nýbrž v „normální“ části hlediště. A do jisté míry zafungovala určitá psychóza davu. Je třeba uznat, že těsně před incidenty se na kostce několikrát zopakoval zákrok Vladimíra Sobotky na Martina Marinčina, který měl poukázat na nejasnost vyloučení sparťanského centra, což zafungoval jako rudý hadr na býka. Jde o kousky skládačky. Ale je jasné, že nic z toho nemůže a nesmí takovýhle „brajgl“ ospravedlnit. I proto je skvělé, jak klub zareagoval a jak se i proto sobotní střetnutí odehrálo. Protože zde už dojem nezkazilo nic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud