9. dubna 2023 • 18:20

SESTŘIH: Hradec - Vítkovice 1:2. Hosté žijí! Vyřazení pomohl odvrátit Klimeš

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou v pořádně těžké situaci, ale ještě nekončí. Hokejisté Vítkovic dokázali ve čtvrtém duelu semifinále Generali Česká play off porazit Hradec Králové 2:1 a za stavu 1:3 na zápasy se série vrací do Ostravar Arény. Mužstvu kouče Miloše Holaně výrazně pomohli odvrátit rychlé vyřazení brankář Lukáš Klimeš, který dostal poprvé přednost před jedničkou Alešem Stezkou a dvougólový střelec Rastislav Dej. K postupu do finále ale mají stále blíž Východočeši. Pátá bitva je na programu v úterý.  



Vítkovice nastoupily v brance s Lukášem Klimešem, který dostal přednost před jedničkou Alešem Stezkou a zařadil se do sestavy poprvé od posledního utkání základní části. V obraně Ostravanů chyběl Američan Willie Raskob a kouč Miloš Holaň zamíchal i složením útočných formací.

Velké šance dlouho chyběly. Klimeše prověřil od modré čáry McCormack a Machovského otestovali svými pokusy Stehlík a Fridrich. V 10. minutě se po Grmanově chybě dostal před Klimeše autor vítězných gólů z posledních dvou zápasů Miškář, ale vítkovického gólmana neprostřelil. Za hosty zahrozil Kalus a za Hradec pálil zase aktivní Miškář.

V čase 15:51 se hosté ujali vedení. Lakatoš přihrál zpoza branky volnému Dejovi, který překonal Machovského. Hosté byli při chuti a k nebezpečné střele se dostal i Koch. Na druhé straně musel vytěsnit Klimeš střely McCormacka a Janka. Na přelomu první a druhé třetiny se hosté ubránili při Lakatošově vyloučení.

Poté měl dvě velké šance hostující Kalus a Ostravané nedotlačili puk v závarech za Machovského. Na Klimešovi zase ztroskotal Eberle. Při Okuliarově trestu měl nejdříve možnost v oslabení Štohanzl, ale neuspěl a hosté v dalším průběhu přesilovky zvýšili. Bukarts přihrál mezi kruhy Dejovi, jenž se trefil podruhé v utkání.

Mountfield se neprosadil při Bukartsově pobytu na trestné lavici a v 32. minutě neuspěl ani v přečíslení tří na jednoho, při němž Klimeš kryl Blainovu střelu z pozice mezi kruhy. Při trestu domácího kapitána Smoleňáka si poradil Machovský se střelami Jarůška a Bukartse.

V 37. minutě se poprvé radovali domácí. McCormack našel z pravé strany na levém kruhu Eberleho a ten překonal přesouvajícího se Klimeše. Ještě před druhu pauzou připravil podobnou situaci McCormack pro Chalupu, ale vítkovický gólman zasáhl pravým betonem. O chvíli později kryl i další Chalupovu možnost.

Ve 44. minutě nebezpečně pálil vítkovický kanonýr Mueller, Klimeš ukryl v lapačce Okuliarovu střelu z pozice mezi kruhy. Potom vítkovický gólman vyrazil Eberleho a i dvě dorážky Wereka. V 48. minutě pomohla hostům po ráně Filipa Pavlíka od modré čáry levá tyč.

Na druhé straně neprostřelil Machovského v přečíslení Kalus a z dalšího brejku zahrozil Jarůšek. Klimeš zase vytěsnil Lalancetteovu střelu. Těsný náskok hosté uhájili i v závěrečné power play Mountfieldu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Znovu to byl hodně vyrovnaný zápas. Bohužel jsme v první polovině neměli potřebnou energii a Vítkovice nám odskočily do dvoubrankového vedení díky přesilovce, která zápas nakonec rozhodla. Přestože jsme ve druhé půlce tlačili a zlepšili pohyb, tak už jsme nedokázali srovnat. Nějaké šance jsme přitom měli. Nedá se nic dělat, musíme rychle zregenerovat a s hlavou nahoru jet do Ostravy.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Nastoupili jsme s oprátkou na krku, po včerejšku nebylo jednoduché hráče v hlavách nastavit. Odehráli jsme ale velice dobré utkání. Vyšel nám start, vedli jsme 2:0, ale tři minuty před koncem druhé třetiny jsme udělali zbytečnou chybu v obranném pásmu. Nevyhodili jsme kotouč ven z pásma a pustili Hradec do hry. Je jasné, že má svoji sílu, a boj nevzdal až do konce. Svou obětavostí a zásluhou fantastického Klimeše jsme ale ten bod získali.“

Góly

Domácí: 36:49. Eberle

Hosté: 15:51. Dej, 26:39. Dej

Sestavy

Domácí: Machovský (Kiviaho) – McCormack, Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík (A), Rosandić – Werek, Miškář, Eberle – Kev. Klíma, Lalancette, Perret – Okuliar, Zachar, R. Pavlík – Smoleňák (C), Štohanzl, Pilař – Chalupa.

Hosté: Klimeš (Stezka) – Grman, Mikuš, L. Kovář, Koch, J. Stehlík, Gewiese, Prčík – Mueller (A), Krieger, Jarůšek – Lakatoš (C), Dej, Bukarts – Kalus, Kotala, L. Krenželok (A) – Lednický, Chlán, Fridrich.

Rozhodčí

Jeřábek, Pražák – Ondráček, Špůr

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6 890 (vyprodáno) diváků

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud