29. dubna 2023 • 05:00

Třinecká cesta k titulu: Kacetlův beton, H(o)udini i Varaďovo oko

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Byla to nejdelší cesta hokejových šampionů k mistrovskému titulu. Třinečtí Oceláři museli odehrát 22 těžkých zápasů, aby mohli počtvrté za sebou nad hlavu zvednout Masarykův pohár. Vybrat pět nejvýraznějších momentů? Těžká mise. Přesto, tady jsou.

  • Nástup démona

    Brankář Ondřej Kacetl si za poslední roky vybudoval auru démona play off. Proti základní části jdou jeho výkony strmě nahoru, prostě bránu zavře. Marek Mazanec byl oporou Ocelářů v dlouhodobé soutěži, výrazně pomohl k postupu přes Litvínov z předkola. Po prvním čtvrtfinále na Spartě (2:3) ho vystřídal Kacetl a deptal všechny renomované střelce. 

    Zeď Kacetl: podívejte se na zákroky třineckého fantoma, který deptal Spartu
    Video se připravuje ...

  • Nezkrotný H(o)udini

    Nikdy se nedá odhadnout, co udělá, jeho kousky jsou nečekané. Útočník Libor Hudáček se docela vymyká svázanému stylu Ocelářů. Přesto, či právě proto, byl klíčovým článkem. Tady sekne, tam zaštěká a pak vytáhne kouzelnický kousek, který posadí všechny na zadek. Po ataku na Lukáše Sedláka odseděl první tři finálové duely na tribuně, pak si připsal 2 body (1+1). A trefil zlatý gól.

    Pardubice - Třinec: Hudáčkova vražda vůči Sedlákovi. Demolice do hlavy!
    Video se připravuje ...

    Třinec - Sparta: To byla paráda! Hudáček vytáhl na Kováře Vejvodovku, 3:0
    Video se připravuje ...

  • Kacetlův beton

    Nejdivočejší moment Ondřeje Kacetla? Přišel tři sekundy před koncem sedmého semifinále s Pardubicemi. Rozhodčí nařídili trestné střílení a on stál sám proti Tomáši Hykovi. Kdyby útočník Dynama dal, prodlužovalo se. Kacetl ale zasáhl na zemi levým betonem a hala ztichla, jak když vytáhnete reprák ze zástrčky. Silný moment.

    Pardubice - Třinec: Kacetl posunul bránu. Následné trestné střílení nevyužil Hyka!
    Video se připravuje ...

  • Varaďovo oko

    Už dávno v minulé sezoně si bývalý třinecký kouč Václav Varaďa vyhlédl v Českých Budějovicích Daniela Voženílka. Viděl v něm nepříjemného buldoka, který se navíc pořád zlepšuje. Voženílek se bál, že s Varaďovým koncem by i jeho pozice u Ocelářů mohla být kdovíjaká. Zbytečně. V play off podal skvělý výkon, clonil, srážel se, štval, koho mohl. A ještě? Vstřelil šest gólů, čtyři vítězné!

    Mountfield HK - Třinec: Voženílek s dorážkou rozsekl prodloužení, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Zlatá tečka

    Už to vypadalo na další prodloužení. Hradecký obránce Mislav Rosandič svým prvním gólem v aktuálním play off vyrovnal ve 47. minutě na 1:1. Jenže v čase 56:44 vybojoval za hradeckou bránou puk Andrej Nestrašil, Daniel Voženílek ho posunul na volného Libora Hudáčka a ten z úhlu propálil Matěje Machovského. Vítězný gól! Další přidali Andrej Nestrašil a Marko Daňo do prázdné.

    Třinec - Mountfield HK: Hudáček propasíroval puk za Machovského, zlatý gól! 2:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud