15. března 2024 • 14:45

Podlešák: Hrát za Spartu? Každej tě zmydlí. Na Vsetíně házeli chcanky

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako sparťanský odchovanec a vítěz jejího posledního titulu ve zlaté éře ví dokonale, co znamená unést tlak a hrát za největší - a taky nejvíc nesnášený klub v Česku. Hostem Zimáku byl Martin Podlešák, dnes úspěšný hokejový agent a zástupce českých hvězd v NHL. A to i těch vycházejících. Namátkou třeba Daniela Vladaře, Lukáše Rouska nebo Matyáše Šapovaliva.



S tím, jak začíná play off, bude muset Sparta znovu odrážet pochyby. Ano, Pardubice jsou hlučné, v hokejovém prostředí spustily povyk ohledně odvolání Václava Varadi, dráždí obřím rozpočtem. Ale Sparta je pořád ten klub, který by měl vyhrát tituly, a nevyhrává. A u nejtěžších překážek se v minulých sezonách sesypala.

Jaké to tedy je hrát za Spartu a zvládnout to - už od nejmenších let? „Jako malej přijedeš kamkoliv. Kamkoliv. A každý se na tebe chce vytáhnout. Každý tě zmydlí, od rozhodčích… Pokud tam vyrosteš a odmalička musíš vyhrávat, tak ti to prostě nepřijde, že Břízka najednou naběhne do kabiny a srovná všechno se zemí,“ popisuje Podlešák.

V novém díle Zimáku se Podlešák ohlíží za svou kariérou, jejíž vzlet v zámoří byl výrazně nabourán vleklými zdravotními problémy kvůli otřesům mozků. Věnujeme se ale i Podlešákově stáji mladých a zajímavých hokejistů, kam patří třeba i zmíněné trio Čechů. Jak s nimi jako agent pracuje a řeší spory s trenéry?

  • 0:00 Návrat do Sparty, titulová sezona. Tři a půl roku jsem v nejlepších letech ztratil kvůli otřesům mozků
  • 14:55 Co znamená vyrůst jako sparťan a snášet tlak?
  • 32:02 Podlešák jako agent. Jak pracuje a řeší spory? V čem je Šapovaliv poklad a jak objevil Rouska?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud