13. března 2024 • 20:05

Těžká ztráta před startem play off. Spartě vypadl elitní centr

Autor: mir, mol
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Sparta a její početný tábor fanoušků už se těší, až konečně vypukne extraligové čtvrtfinále. V rámci dlouhé pauzy po konci základní části však nestřádala jen potřebný odpočinek a následný trénink. Do přípravy na první kolo s Libercem Pražanům hodily vidle zdravotní trable klíčového muže ofenzivy.



Podle informací iSport.cz Vladimír Sobotka čelí akutním potížím se slepým střevem a není zřejmé, kdy se bude moci vrátit do sestavy. V každém případě je jasné, že páteční ostrý start s Bílými Tygry v O2 areně se 36letého centra týkat nebude.

Zdroje iSport.cz hovoří o jisté naději, že by se Sobotka mohl vrátit v průběhu čtvrtfinálové sady, z druhé strany není vyloučeno, že comeback dopadne nejdříve na případné semifinále. Mluvčí Sparty Marek Táborský na přímý dotaz odpověděl: „V průběhu play off jsme se rozhodli nekomentovat složení sestavy ani zdravotní stav našich hráčů.“

Anketa

Kdo získá titul v extralize?

Pardubice
Sparta
Třinec
někdo jiný

Sobotka je lídrem kreativity souboru hlavního kouče Pavla Grosse, jenž po základní části skončil na druhé příčce extraligové tabulky. Ve 41 utkáních dlouhodobé fáze si připsal 12 gólů a 15 asistencí. Hned pět jeho tref bylo vítězných. V týmové produktivitě Sobotka zakončil úvodní část ročníku na šesté příčce, což ale není jediný důležitý údaj, mezi přednosti zkušeného pracanta patří i výborné vhazování, odebírání kotoučů soupeři, fyzická hra a další atributy. V čerstvém žebříčku TOP 100 hráčů extraligy se umístl na 30. místě. Více ZDE>>>

Je tedy otázkou, kdo v rozjezdu čtvrtfinále obsadí pozici prvního centra. Sobotka měl v závěru základní části na křídlech Michala Řepíka a Miroslava Formana. Během sezony u něj hrál i Filip Chlapík nebo Pavel Kousal. Trenérům Grossovi s Hořavou zůstávají varianty na centru v podobě Romana Horáka, jenž by se měl vrátit po zranění, Ondřeje Najmana, Janiho Lajunena či Davida Vitoucha. 

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud