Miroslav Horák
21. března 2024 • 21:38

Motor už aspoň dává góly. Musíme jet na 120 procent, velí Kondelík

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

My chceme výhru! Jasně, to taky. Ale v prvé řadě to chce gól… Budějovický Motor si z Třince přivezl manko 0:2 a 120 suchých minut bez jediného přesného zacílení. A z toho triumf v žádné sérii neukuchtíte. Doma konečně skóroval, hned třikrát, jenže vzadu pod tlakem soka tropil chyby. Oceláři jsou po triumfu 4:3 v úprku 3:0 a účast v semifinále play off boří sprintem. „Musíme v pátek vyhrát, dát tomu 120 procent!“ slíbil útočník Jáchym Kondelík.



Postupné kroky Jihočechům vycházejí, nasazené tempo v rámci zlepšení však nestačí. Vyprodaná Budvar aréna může v pátek vidět poslední hokejový biják. Pokud se Čihákovi svěřenci vyšponují k premiérovému vítězství, pokračuje se v neděli ve Slezsku.

Jihočeši se v extralize trefili po více než 141 minutách. A nezůstali u jednoho úspěchu, chytli slinu. Ale museli překonat nepříjemný začátek v podobě velmi laciného inkasování od Libora Hudáčka. Třinecký útočník využil komplikované otočky Jana Štencela a nahozený puk o mantinel poslal Dominiku Hrachovinovi nad rameno do branky. Kde kdo čekal, že rychlé a zbytečně inkaso Motor zadusí. Že možná párkrát škytne a pak zdechne.

Zmýlená neplatila. Nepříjemný moment domácí hráče nabudil, Adam Kubík po výborné práci spoluhráčů trefil spásu. Jihočeši ožili, nicméně v živelném dobývání tropili zároveň i chyby a nedorazy. Což se tak trochu dalo čekat. I přes sympatické ožití hosté prchli do vedení, prokázala se kvalita hráčů. David Cienciala ve vůbec první (!) ocelářské přesilovce v sérii v nelehké pozici prostřelil Hrachovinu a pak po smolné teči Milana Gulaše otiskl své jméno do zápisu Miloš Roman.

Ale pak to přišlo. Budějovický lídr Gulaš nesklopil hlavu, zůstal na ploše a v následujícím střídání herní omyl proměnil v parádní střelu na 2:3. Dva góly (jeden vlastní) vměstnal do 24 sekund…

Rozburáceli se diváci, i ti původně tišší, vytvořili výtečnou kulisu a hnali své oblíbence ke srovnání. A to přišlo, když se při dorážce prosadil dobře naladěný Kubík. Domácí často svého soupeře přečíslovali, prokázali obrovský hlad po bodu. Stála při nich i klika, to když Tomáš Kundrátek v polovině duelu trefil tyčku, stejně jako zkraje třetí části Daniel Voženílek.

Pech přestáli a deset minut před koncem zorganizovali rozhodující tlak na gól. Po vyhrané buly se Hudáček šikovným manévrováním dostal k vítězné bekhendové střele. „Ze stavu 1:3 jsme se dostali na 3:3 a cítili, že bychom ten bod mohli utrhnout, ale pak přišel bohužel opět takový nešťastný gól po našem nesmyslném zakázaném uvolnění,“ štvalo kouče Ladislava Čiháka.

Vítězům pak nevadilo neproměněné trestné střílení Marka Daňa v 58. minutě. „Nepředvedli jsme špatný výkon. Abyste však porazili Třinec, který vyhrál 13 sérií v řadě, potřebujete i trochu štěstíčka. Ke konci to tam kolem Maziho lítalo, moc neviděl. Škoda,“ litoval Kondelík.

Třinecký kouč Zdeněk Moták si docela oddechl, protože s výsledkem byl mnohem spokojenější než s výkonem. Viděl v něm mezery. „Jsem strašně rád, že jsme získali další bod, nicméně všichni v kabině víme, že jsme nehráli dobře. A to pro nás musí být jakýsi vykřičník, varování. Hlavně ve druhé třetině jsme měli problémy. V té třetí už jsme hráli hokej, který potřebujeme hrát. Hráči si zaslouží poděkování a gratulaci,“ shrnul kouč obhájců mistrovské trofeje.

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 09:21. Kubík, 17:03. Gulaš, 25:39. Kubík

Hosté: 05:38. L. Hudáček, 14:51. Cienciala, 16:39. M. Roman, 50:19. L. Hudáček

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Vráblík, Štich – M. Beránek, Kondelík, Gulaš (C) – Ordoš, Harris, D. Simon – Kubík, Pech (A), F. Přikryl – Koláček, Vopelka, Valský.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Polášek, Mar. Adámek, Šenkeřík – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – M. Roman, Vrána (C), Helewka – Dravecký (A), Čacho, Hrehorčák.

Rozhodčí

Hribik, Pilný – Lhotský, Klouček

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 421 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud