21. března 2024 • 19:36

Budějovice - Třinec 3:4. První góly pro Motor, ale slaví Oceláři. Zářil Hudáček

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince zvládli úspěšně i třetí zápas čtvrtfinálové série play off extraligy proti Českým Budějovicím. Na jihu Čech dnes přes ztrátu dvoubrankového vedení vyhráli 4:3 a v sérii vedou 3:0. Dva góly vítězů vstřelil útočník Libor Hudáček, jenž si navíc připsal asistenci. V dresu domácích dvakrát skóroval Adam Kubík. Završit postup mohou Třinečtí v pátek, kdy se v českobudějovické aréně odehraje od 17:30 čtvrtý duel.



Po minutě a půl prověřil pozornost hostujícího gólmana dobře mířeným pokusem Pech, krátce nato zakončoval Vopelka, Mazanec si ale dokázal v obou případech poradit. Do vedení tak šli v šesté minutě hosté: Hudáček si nahodil puk na zadní hrazení a jakmile se mu odrazil před domácí branku zpátky, poslal ho za záda jejího strážce Hrachoviny.

V desáté minutě slavili první vstřelený gól v sérii Českobudějovičtí. Mazancovo kouzlo prolomil po zakončení zblízka Kubík. Třinecký gólman tak v sérii inkasoval až po 129 minutách a 21 sekundách. Další možnost nevyužil Vopelka. Kundrátek pak poslal puk do hlediště, ale Jihočeši ho v početní výhodě nepotrestali.

Ve 14. minutě si vůbec první přesilovku v sérii zahráli Třinečtí a nabídnutou šancí nepohrdli - Cienciala propálil Hrachovinu ranou z kruhu mezi betony. V 17. minutě navíc usměrnil nepřesný Romanův pokus za záda vlastního gólmana Gulaš a bylo to 3:1. Na nápravu potřeboval domácí kapitán jen 25 sekund a parádní ranou v signalizované početní výhodě snížil.

Druhá třetina začala o několik minut později kvůli potížím s ledem, které řešila technická četa již během úvodní části. Ve 26. minutě pálil Přikryl, Mazanec puk lapačkou pouze vyrazil a dojíždějící Kubík pohotovou dorážkou vyrovnal.

Obrat mohl dokonat Ordoš, jenže nemířil přesně. Ve 35. minutě byli naopak Slezané blízko tomu, aby měli opět navrch - Kundrátkův pokus však zastavila tyčka. Dva na jednoho pak jeli Vopelka se zakončujícím Koláčkem, Mazanec se však nenechal překvapit.

Hned v úvodu třetího dějství nabídl Douděra chybou velkou šanci Růžičkovi s Voženílkem, jenž však při zakončení zazvonil pouze na tyčku. Na začátku 44. minuty musel na trestnou lavici Kundrátek. Hráči Motoru dlouho hledali cestu do šance, až v končící početní výhodě pálil nebezpečně Přikryl, Mazanec ale jeho pokus vytěsnil.

Skóre se měnilo v 51. minutě. Po skrumáži před Hrachovinou si našel volný puk Hudáček a bekhendem ho poslal do branky. Domácí dřeli a bojovali o vyrovnání, dvě a půl minuty před koncem jim však ujel Daňo a Přikryl musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Nařízené trestné střílení sice Daňo neproměnil, ale dlouhá power play domácích v závěru a ostřelování Mazance už přišlo vniveč.

Hlasy trenérů:

Ladislav Čihák (České Budějovice): „Jsem nerad, že jsme nezískali bod. Dostali jsme laciné branky. Bohužel jsme udělali faul, hned jsme byli potrestaní. I když jsme se na to připravovali, přišla křížná přihrávka a inkasovali jsme. Pro nás je to teď samozřejmě hodně složité. Ze stavu 1:3 jsme se dostali na 3:3 a cítili, že bychom ten bod mohli utrhnout, ale pak přišel bohužel opět takový nešťastný gól po našem nesmyslném zakázaném uvolnění. Udělali jsme jednu chybu a soupeř to potrestal. Na tuhle příležitost si prostě počká a my jsme mu ji nabídli. Nedá se nic dělat, zítra je nový den a budeme chtít pro diváky tady urvat alespoň bod, abychom se ještě podívali do Třince a zkusili se sérií ještě něco udělat. Dneska jsme se přesvědčili, že to jde, ale musíme se vyvarovat těch chyb.“
Zdeněk Moták (Třinec): „Já jsem strašně rád, že jsme získali další bod, nicméně všichni v kabině víme, že jsme dnes nehráli dobře. A to pro nás musí být jakýsi vykřičník, varování. Hlavně ve druhé třetině jsme měli problémy s přečíslením domácích, kdy nám párkrát ujeli tři na dva i dva na jednoho a jednou nám z toho dali gól. Vyplývalo to ale z našich chyb v útočném pásmu. Před třetí třetinou jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme. V té třetí třetině už jsme pak hráli hokej, který potřebujeme hrát. Hráči si zaslouží poděkování a gratulaci k třetímu bodu.“

Góly

Domácí: 09:21. Kubík, 17:03. Gulaš, 25:39. Kubík

Hosté: 05:38. L. Hudáček, 14:51. Cienciala, 16:39. M. Roman, 50:19. L. Hudáček

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Vráblík, Štich – M. Beránek, Kondelík, Gulaš (C) – Ordoš, Harris, D. Simon – Kubík, Pech (A), F. Přikryl – Koláček, Vopelka, Valský.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Polášek, Mar. Adámek, Šenkeřík – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – M. Roman, Vrána (C), Helewka – Dravecký (A), Čacho, Hrehorčák.

Rozhodčí

Hribik, Pilný – Lhotský, Klouček

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 421 (vyprodáno) diváků

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud