10. dubna 2012 • 04:59

Kometě fandilo na náměstí šest tisíc lidí, první porážka je neotráví

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle plné nebylo brněnské náměstí Svobody možná od revoluce v roce 1989... Však také finále hokejové extraligy dějinnou událostí je, v mezích sportu určitě, a do centra města přišlo sledovat první zápas z Pardubic na šest tisíc diváků! Další se rozesadili po hospodách. Nakonec smutně vydechli, když Kometa odešla poražena.



Šály nad hlavami ještě před zápasem, skandování, chorály. Atmosféra jako na zápase. Ani se nezdálo, že finále hokejové ligy nezačalo zde, pod širým nebem na brněnském náměstí Svobody, ale o více než 150 kilometrů dál v Pardubicích.

Šest tisíc lidí, tak zní policejní odhad velikosti davu, který se v centru Brna sešel u dvou velkoplošných obrazovek, aby na dálku „fandil“ Kometě při vstupu do boje o titul.

„Kometa, Kometa,“ neslo se co chvíli historickým centrem. Náladu velkému davu sice nakonec zkazila prohra 4:5 po nájezdech, ale dá se čekat, že dnes se sejde znovu.

Tady mohli fanoušci ještě slavitFoto ČTK

Fanoušky pořádně strhnul i napínavý průběh. Kometa sice rychle inkasovala, ale to je moc nerozhodilo.

„Takových už tady bylo...“ připomínali si semifinále s Plzní. Ta taky na začátku prvního utkání Brňany válcovala, ale nakonec na nich pohořela.

„Však kluci to doženou,“ věřili jejich věrní. Pravdu měli jen částečně, poctivý boj vynesl Kometě nakonec jen vyrovnání. Výhru urval soupeř.

O tom, že Brno hokejem žije, se ví už několik let. Ale aby se náměstí téměř celé zaplnilo, to je nečekané i zde. A nebylo to všechno, další fanoušci sledovali utkání v hospodách.

Třeba v proslulé brněnské restauraci Šelepka se sešli větší znalci, aby sledovali přenos ve společnosti hokejových legend Komety. Zápas jim slovem provázeli například Vladimír Nadrchal nebo Jaromír Meixner.

V Brně vládla skvělá atmosféraFoto ČTK

Hlavní pozornost se ale koncentrovala na náměstí Svobody. Tam se zpívalo, mávalo šálami, oslavovali se střelci branek. Podvečer měl dokonce svého moderátora, který četl sestavy, jakoby se hrálo v hale. Šest tisíc diváků je jen o 1200 osob méně, než by se vešlo do Kajot Areny.

Na náměstí Svobody se bude vysílat každé finále, i nejméně dva zápasy v Brně, které budou zcela jistě vyprodány a na desetitisíce zájemců se nedostane. Někteří fanoušci také raději půjdou sledovat duel do města, protože se jim zdá drahé vstupné.

Na konci utkání převládl smutek
Na konci utkání převládl smutek

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud