26. dubna 2012 • 22:08

Boleslav v slzách. Takhle se o extraligu nebojuje, přiznal Nouza

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání a smutek zavládl po sedmém barážovém utkání o účast v příštím ročníku extraligy v kabině Mladé Boleslavi. Středočeši nedokázali navázat na čtyři předešlé roky, kdy specifickou sérii na konci sezony zvládli a sestoupili do první ligy. Útočník Tomáš Nouza, který jako jediný přišel mezi novináře, přiznal, že si hráči za sestup mohou sami.



"O extraligu se bojuje jinak, nám chybělo srdíčko," řekl devětadvacetiletý útočník, který v Mladé Boleslavi působí s krátkými přestávkami od roku 2005 a o tři roky později se podílel na postupu do extraligy.

Kvůli zdravotním problémům poté absolvoval i tři ze čtyř baráží, do kterých Středočeši spadli jako nejhorší tým nejvyšší soutěže. "V kabině bylo hodně ticho, nikdo moc nemluvil," popsal Nouza náladu několik desítek minut po sedmém utkání série proti Chomutovu, které Mladá Boleslav prohrála doma 2:4.

"Co se oproti předešlým letům změnilo? O tom se mi těžko mluví. Chyběla tam bojovnost. Bez té se baráž uhrát nedá," uvedl Nouza, podle nějž se chyba stala již před baráží. "Bylo tam spousta zápasů, ve kterých jsme se mohli baráži vyhnout, ale nezvládli jsme je. Například ve skupině o udržení proti Litvínovu, kdy jsme po dvou třetinách vedli o dva góly, ale nezvládli jsme to. Prohráli jsme si to sami," podotkl.

V samotné baráži proti Chomutovu byla Mladá Boleslav podle něj horší. "Celou sérii jsme tahali za kratší konec. Nebylo to o tom, že jsme to prohráli dnes. Prohráli jsme si to od prvního zápasu. Jak už jsem řekl, takhle se v baráži nebojuje," řekl zklamaný Nouza.

 "Je mi hlavně líto těch lidí, kteří sem chodí. Od kustodů po fanoušky, kteří byli celou sezonu super, přestože to nemají s námi jednoduché. To je mi hodně líto," dodal.

Poslední článek postupové skládanky se může dolepit
Poslední článek postupové skládanky se může dolepit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud