Květoslav Šimek
27. srpna 2012 • 13:19

Hokejista Ostřížek zase jel opilý. Teď mu hrozí vězení!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Talentovaný hokejista David Ostřížek (21 let) má velký problém. Policisté jej o víkendu v Brně zastihli za volantem s alkoholem v krvi. A protože byl Ostřížek už dřív za stejný prohřešek z roku 2010 v podmínce, hrozí mu za opakované provinění i vězení.



„Strašně se za to stydím a je mi to hrozně líto,“ reagoval David Ostřížek. „Hrozná blbost, docela těžce se s tím vyrovnávám, nejsem žádný problémový člověk nebo konfliktní typ. Byl jsem v Brně u kamaráda, večer jsme něco vypili a brzy ráno mě chytili ze zbytkáčem. Byla to blbost, nemusel jsem ještě jezdit… Strašně mě to vytrestalo, v životě už nesednu za volant s alkoholem.“

Ostřížek aktuálně trénuje s prvoligovou Třebíčí, ale narodil se ve Frýdku-Místku a patří k talentům třineckého hokeje. Hrál za reprezentační dvacítku, před dvěma lety byl i na mistrovství světa v Kanadě.

S Třincem vybojoval stříbrnou medaili v extralize juniorů. Do elitní soutěže poprvé nakouknul už ve svých osmnácti letech v sezoně 2009/10, za Oceláře odehrál v extralize dohromady 74 zápasů (14 bodů, 3+11).

V Třebíči hrával na hostování. Právě v jihomoravském kraji byl také o víkendu zadržen. „Nemůžu vám potvrdit, ani vyvrátit, jméno zadrženého řidiče,“ řekl Pavel Šváb z jihomoravské policie.

„Ale faktem je, že zadržený si riskantní jízdou vyloženě řekl o kontrolu. Dechová zkouška ukázala 1,17 promile alkoholu v krvi a jelikož už měl dřív soudem uloženou podmínku za ohrožení pod vlivem návykové látky, hrozí mu za to i vězení.“

Opakované řízení pod vlivem alkoholu znamená téměř jistou vyhlídku na změnu trestu na nepodmíněný. A dokonce hrozbu dalších měsíců navíc strávených za mřížemi, může to být až rok.

„Za to první jsem nemohl, tam jsem byl bohužel obětí hloupého špásu. Teď to byla strašná blbost, je mi to líto,“ dodal Ostřížek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud