23. září 2012 • 20:48

Polák se dočkal pojistky a mohl hrát za Vítkovice. Porážku však neodvrátil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat do vítkovického dresu obránci Romanu Polákovi zhořkl. Šestadvacetiletý bek St. Louis Blues, který v době výluky NHL bude pomáhat ostravskému celku, dnes sice ukončil čekání na vyřízení formalit, ale jeho tým prohrál v ocelářském derby se sousedním Třincem 1:3.



Dvojnásobný účastník světových šampionátů se do vítkovických barev oděl po šesti letech, ale od druhé prohry za sebou svůj mateřský klub neuchránil.

"Bylo to celkem dobré, ale mám toho dost. Byli jsme dohodnutí, že ještě nebudu chodit na přesilovky, ale pak jsem chodil i na ně, takže toho mám plné trubky," řekl novinářům po utkání Polák, který však s Vítkovicemi už několik týdnů intenzivně trénoval.

Byl nachystaný už na páteční duel v Kladně, ale pojistku manažeři nestihli vyřídit dříve než dnes. "Chtěl jsem jet už na Kladno, ale ještě to nebyly vyřízené. Ale od soboty už jsme věděl, že budu hrát," uvedl Polák.

Polák se nakonec podílel i na jediném gólu Vítkovic. Asistoval u trefy Vladimíra Svačiny, ale sám přiznal, že záměr o gólovou přihrávku to nebyl. "Spíše se to k němu odrazilo. Já jsem to chtěl dávat doprostřed na centra, ale ono se to nakonec odrazilo až ke Sváčovi," řekl Polák.

Podle něj se Vítkovice o bodový zisk připravily v první části. To nevyužily převahu a řadu šancí. "Tam jsme měli dát dva, tři góly a bylo to úplně jiné. Měli jsme tam i smůlu, byly tam nějaké tyčky, netrefili jsme prázdnou bránu. Ale nesmíme se v tom hrabat, je třeba myslet na další zápasy," řekl Polák.

Jednou arénu zaujal i ostřejším soubojem s třineckým buldokem Václavem Varaďou, který mu podle očekávání nezůstal nic dlužen a při první příležitosti mu bodyček vrátil.

"Já si ani nevšimnul, že to byl on. Kdybych to věděl, tak si to rozmyslím. Je zbytečné dráždit býka. Potom mi to tam zkoušel vrátit, ale to k tomu patří. Na konci jsme si to i řekli a zasmáli se tomu," řekl Polák.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud