Martin Tomaides
26. září 2012 • 22:03

Je super, že se nás tu sešlo tolik, užíval si letošní premiéru Kaberle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl dotvořit smrtící útočnou pětku z NHL, nakonec se ale posila Kladna z Montrealu Tomáš Kaberle objevila až ve druhé obranné dvojici. Na druhou stranu si ale mohl v klidu ze střídačky užít útočnou explozi svého spoluhráče Tomáše Plekance, který do sítě Pardubic poslal hned tři puky. "Na Tomáše se na ledě parádně kouká, první lajna nám to dneska vyhrála," vykládal vítěz Stanley Cupu po demolici Pardubic 6:3.



Jak se cítíte po prvním zápase?
Trochu unavenej, ale jinak dobrý. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát po dlouhý době a důležitý je, že jsme vyhráli, padlo hodně gólů a snad se to líbilo.

Co říkáte na atmosféru v hledišti?
Diváci skvěle fandili a to se hned ti hráči jinak cítí. Na ledě i v kabině výborný, hezký akce byly, Pleky dneska zářil, ostatně jako vždycky a první lajna nám to vlastně vyhrála.

Góly Plekance byly jako přes kopírák, sledoval jste, co hvězda Montrealu na ledě vyvádí?
On je chytrý hráč, dokáže čekat do poslední chvíle, jak to předvedl u dvou gólů, kdy objel bránu a zasunul to do prázdné klece. Parádně se na něj kouká.

Naposledy jste při výluce v extralize odehrál celou sezonu, tentokrát působí hráčů z NHL v týmu daleko víc. Užíváte si to i vy sám víc?
Je to super, že se nás tu sešlo tolik a můžeme hrát. Ono je těžký jinak jenom koukat na trenéra na tréninku, takže jsem rád, že se našla tahle varianta a rád bych si to tu užíval do tý chvíle, než zase začne NHL.

Jágr s Plekancem (nejblíže) znovu dělají zmatek v pardubickém obraném pásmu
Jágr s Plekancem (nejblíže) znovu dělají zmatek v pardubickém obraném pásmu

Před zápasem se šuškalo, že nastoupíte v obraně s Židlickým. Proč jste se nakonec objevil až v druhém obranném páru?
Zkrátka jsme začli hrát tak, jak jsme trénovali, zkoušíme to s Židlou občas v přesilovkách. Varianta že se vedle sebe objevíme tam je, záleží na trenérovi a na vývoji zápasu.

Sledujete vývoj v NHL? Vedení soutěže hovoří o tom, že nechce zmeškat ani jeden zápas a soutěž by tak mohla odstartovat hned 11. října.
Samozřejmě to sleduju, my hráči z toho nemáme radost a taky o žádný zápasy přijít nechceme. Musí se ale začít pořádně a konkrétně jednat a pak se uvidí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud