Květoslav Šimek
1. října 2012 • 18:14

Pavel Kubina může žádat o prominutí trestu, návrat však zatím nechystá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přivítá extraliga další hvězdu z NHL? Obránce Pavel Kubina může v úterý požádat o prominutí zbytku patnáctizápasového trestu z ročníku 2004/05 a znovu obléknout dres mateřských Vítkovic.



Trojnásobný mistr světa a vítěz Stanley Cupu je na soupisce ostravského týmu od prvního kola, po osmém zápase může disciplinární komisi požádat o projednání starého případu.

Kubina však stále trénuje v Americe a domů se zatím nechystá. Podle zákulisních informací ani sám příliš nechce o prominutí zbytku trestu žádat.

Pavel Kubina pyká za to, že v závěru sezony 2004/05 obvinil sudího Petra Bolinu bez řádných důkazů z podjatosti. Spor prohrál a dostal stopku na 15 zápasů. Ta je stále platná, protože Kubina hrál od té doby pouze v NHL. V polovině trestu může žádat o prominutí zbytku.

„Zatím nám žádná oficiální žádost z Vítkovic nepřišla, ale vím, že se o této variantě už mluvilo,“ říká šéf disciplinární komise Karel Holý. „Pokud žádost dorazí, jsme připravení okamžitě jednat.“

Pokud by Ostravané žádost o prominutí zbytku trestu přece jenom podali, nechce šéf disciplinárky předem spekulovat o výsledku. V disciplinární komisi je pět členů, své by k tomu měli říct i nový ligový šéf Josef Řezníček a předseda svazu Tomáš Král.

„Osobní názor mám, ale nechci jej dopředu ventilovat,“ říká Holý. „Nicméně můj dojem je, že by vyřízení žádosti o prominutí zbytku trestu pro Pavla Kubinu mohlo být kladné. Uběhlo dost času a sudí Bolina už ligu dávno nepíská. Ale jak říkám, nebudu o tom rozhodovat sám.“

I kdyby disciplinární komise rozhodla v Kubinův prospěch, jen tak se v lize podle všeho neobjeví. Stále je v Americe, na sezonu se připravuje v Tampě. A čeká na slušnou nabídku z NHL.

„Že by hrál v páteční předehrávce v Pardubicích? To určitě ne,“ říká Kubinův zástupce Pavel Maršoun. „Zatím se domů nechystá. S panem Černíkem se určitě nějak dohodli a je to na nich.“

O moc chytřejší nejsou ani vítkovičtí trenéři. „Pavel Kubina? Vůbec nevíme,“ reagoval asistent Zdeněk Moták na pondělním tréninku. „V neděli večer jsme se o něm shodou okolností bavili s kondičním trenérem Igorem Horylem, se kterým Pavel přes léto spolupracuje, ale také nevěděl nic. Tohle je otázka na GM.“

Generální manažer Petr Husička byl v průběh pondělí zaneprázdněn, otázku ohledně Kubiny tedy odpovědět nemohl. Kromě Kubiny ovšem visí ve vzduchu ještě další jméno – Treille. Sacha i Yorick skončili v pražské Spartě a jeden z nich by mohl do Ostravy zamířit.

„Je to varianta, ale o oba je zájem i v jiných klubech a musely by se vyřídit všechny náležitosti se Spartou,“ říká člověk obeznámený se situací francouzských útočníků.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud