František Suchan
23. října 2012 • 21:49

Tyčka, puk mimo branku. Ale byl to gól, umím fyziku, věděl Mazanec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vystřelil, puk se otřel o tyčku, zamířil do branky, ale najednou byl venku. Přesto slávistický šikula Jaroslav Kalla a spolu s ním i skoro celý plzeňský stadion tušili, že jsou hosté blíž dokonání obratu. Při vítězném nájezdu Indiánů s Pražany prolétl kotouč mezerou v síti. Ale zásah to byl regulérní. Slavia vyhrála po nájezdech 3:2.



Sám jen mrknul na rozhodčího a se stoickým výrazem uháněl ke střídačce plácnout si se spoluhráči. Jasný gól, i když kotouč po zakončení Jaroslava Kally vylétl z branky plzeňského Marka Mazance. Sudí se ani příliš nerozmýšleli, zásah správně uznali.

„Tohle se mi ještě nestalo,“ usmál se pak autor vítězné penalty při výsledku 3:2 pro Slavii. A taky majitel 11 vítězných nájezdů v kariéře, čímž dotáhl na špičce pořadí historie extraligy Martina Jenáčka. „Dva body z Plzně jsou super!“ těšilo však Kallu nejvíc poté, co se svým týmem ve třetí třetině stáhl vedení vedoucího celku soutěže 2:0.

Sám obrat při rozstřelu kuriózní trefou završil. „Tak nějak jsem tušil, že to byl gól, když jsem viděl puk vedle branky, ale byl i za brankovou čárou. Ve škole jsem totiž na fyziku občas přišel,“ usmál se hořce Marek Mazanec, překonaný plzeňský gólman. Ten proti Slavii nastoupil až do druhé třetiny, když si finský kolega Tuukka Rask, který předtím neinkasoval, stěžoval na bolesti třísel.

Mazanec se do akce kvůli vytížení hvězdy z NHL dostal poprvé od sedmého října. „Pro mě je minus, že nechytám, ale beru situaci tak, jak je,“ vysvětlil. „Snažím se aspoň od Tuukky co nejvíc odkoukat. On má výbornou práci s holí, skvěle komunikuje s beky, žádný puk z něj nevypadne," vykládal gólman.

"A když ano, hned ho umí rozehrát. V tom je fakt úžasný a já se od něj můžu učit,“ pokračoval ve vychvalování brankářského kolegy jednadvacetletý bývalý juniorský reprezentant.

Plzeňský gólman Marek Mazanec naskočil do extraligové bitvy se Slavií až v jeho průběhu. Respekt soupeřů si ale dokázal získat, hráčů Slavie se rozhodně nebál.
Plzeňský gólman Marek Mazanec naskočil do extraligové bitvy se Slavií až v jeho průběhu. Respekt soupeřů si ale dokázal získat, hráčů Slavie se rozhodně nebál.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud