24. října 2012 • 00:30

Jágr se zlobil, pak smál: Proč to nepískáš, ku**a, když to vidíš?

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo znát, jak moc ho vytáčí dotěrnost brněnských hráčů, kteří na něm doslova viseli na každém kroku. A tak se Jaromír Jágr v jedné chvíli obořil na rozhodčího. Po porážce 2:4 s Kometou však kladenská superstar brala vše s obdivuhodným nadhledem. Nepříjemné zákroky dala k dobru jako povedenou historku. I v tom se ukázala Jágrova velikost…



Ten večer si Jaromír Jágr užíval – a zároveň vytrpěl. Těžkou daní za to, že se díky němu až po strop naplnila pražská O2 Arena, bylo, že na něj upřeli největší pozornost nejen diváci, ale i hokejisté Komety.

Nedali mu vydechnout, v jednu chvíli se ocitl v tvrdém souboji u mantinelu, jindy se po něm soupeř sápal vleže na ledě a několikrát musel čelit držení.

Jágr v péči hostujícího MalceFoto Michal Beránek (Sport)

Ač přece jen jednou skóroval, bylo znát, že Jágr není po přestávce zaviněné zdravotními problémy úplně ve své kůži. Občas reagoval nervózně, v jedné strkanici skončil na ledě.

„Párkrát jsem se rozčiloval,“ připustil. A když už toho měl opravdu dost, schytal to od něho i sudí. To když ho soupeř znovu brzdil rukama.

„Říkal jsem rozhodčímu: Ty to nevidíš, že mě drží rukama?“ líčil po zápase Jágr v rozhovoru pro Českou televizi. „On že jo. Tak mu povídám: A proč to, ku**a, nepískáš, když to vidíš?“ V ten moment už Jágr neudržel vážnou tvář a hned dodal: „Tedy s prominutím…“

To už byl v obvyklé „formě“. Nestěžoval si na nikoho jiného, uznal, že Kometa vyhrála zaslouženě. Nedostatky hledal maximálně u sebe. „Trápil jsem se, nic jiného jsem nečekal,“ tvrdil.

Jaromíra Jágra soupeři z Komety rozhodně nešetřili...Foto Michal Beránek (Sport)

Nebyl dokonale připraven, jenže za žádnou cenu nehodlal zklamat fanoušky, kteří vytáhli divácký rekord extraligy na číslo 17 182.

„Nechtěl jsem zápas prosedět na tribuně, byla by to škoda. Udělal jsem maximum pro to, abych mohl hrát,“ vyprávěl. A jak se sluší, všem divákům za to, že vytvořili skvělou atmosféru, složil hold: „Děkuju lidem, že přišli, takové zápasy musíš dohrát.“

I když prohrál, padl jako rytíř…

Hvězda Kladna to neměla s obranou Komety lehké.
Hvězda Kladna to neměla s obranou Komety lehké.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud