29. října 2012 • 09:07

Na první zápas to nebylo špatné, pochvaloval si Prospal výhru nad mistrem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Václav Prospal se v 37 letech dočkal extraligové premiéry. Dvojnásobný mistr světa má na kontě přes tisíc zápasů v NHL, až v neděli ale poprvé nastoupil za mateřské České Budějovice v nejvyšší soutěži a mohl se radovat z výhry 5:2 nad Pardubicemi. K té přispěl jednou asistencí.



"Z návratu do budějovického týmu jsem se nesnažil ve své hlavě dělat něco extra. Byla to extraligová premiéra, ale člověk to musí brát jako další zápas. Není mi osmnáct, něco mám za sebou, a proto jsem nechtěl sám sebe dostat pod zbytečný tlak," řekl Prospal po zápase, ve kterém si připsal jednu přihrávku.

Do zámoří odešel již v roce 1993 jako osmnáctiletý. Do Českých Budějovic se vrátil v sezoně 2004/05 při předcházející výluce NHL. Jihočeši ale tehdy hráli první ligu a Prospal pomáhal týmu k návratu mezi elitu.

Dnes nastoupil v elitní formaci společně s dalšími zámořskými posilami Milanem Michálkem a Martinem Hanzalem. "Kluci v lajně mi skvěle pomáhali," ocenil Prospal výkon spoluhráčů, se kterými se podílel na dvou gólech.

Jihočechům se podařil vstup do utkání, už v 5. minutě vedli 2:0. "Díky tomu to pro nás bylo jednodušší, nemuseli jsme se bát o výsledek," řekl Prospal, který nenastupoval do oslabení, a tak nebyl tak často na ledě. "Snažil jsem se mít kratší střídání, abych tam moc nepřekážel a musím zaklepat, nebylo to tak hrozné. Zažil jsem už první zápasy v sezoně, kdy to bylo mnohem horší," pousmál se. Pochvaloval si i souhru s novými parťáky. "S Michálkem a Hanzalem se mi hrálo velice dobře, nějakou dobu jsme spolu trénovali. Kluci hrají ve stejné lize jako já, a když se dají tři lidé z NHL dohromady, měla by tam být kvalita. Myslím ale, že jsme mohli dát daleko víc gólů," dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud