1. listopadu 2012 • 21:04

Slavia udržela náskok, po dramatickém závěru porazila Vary

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V předehrávce 18. kola hokejové extraligy Karlovy Vary prohrály se Slavií Praha 2:3. Západočeši nebodovali počtvrté za sebou. Hosté vedli v utkání už 3:0.



S přeskupenými formacemi a novou akvizicí z Vítkovic, útočníkem Tomášem Káňou, začali domácí nervózně. Hokejovější Slavia si od prvních minut úvodního dějství vytvořila herní převahu, kterou vyjádřila i gólově.

V 11. minutě si před Mensatora nabruslil Kadlec a procedil puk za jeho záda. Při vyloučení Skladaného o dvě minuty později navýšil skóre další ze slávistických obránců Kempný.

I na začátku druhé třetiny Slavia s přehledem ovládala dění na ledě. Krenželok ani Skokan ještě své šance nevyužili, Skokan si ale vše vynahradil ve 28. minutě, když chybujícímu Kohnovi odebral za brankou puk a nezištně nahrál Poletínovi, který se nemýlil.

Domácí odpověděli při krátké přesilové hře, když se k puku dostal Zaťovič a prostřelil do té doby pozorného Kopřivu. Karlovarské hráče snížení povzbudilo, ale Gulaši ani Nosek kontaktní branku nevstřelili. Naopak od další pohromy uchránil Západočechy Mensator, když nadvakrát zlikvidoval Alinčův únik.

Úvodní minuty závěrečné části přinesly snahu domácích s nepříznivým vývojem něco udělat. Výsledkem snažení však byla pouze Gründlingem nastřelená tyč. Pražané velice dobře bránili střední pásmo, a tak si větší tlak na Kopřivovu branku dokázala vytvořit pouze Pechova formace.

Nepříjemný moment potkal v 55. minutě karlovarského Vachovce, který po tvrdém střetu zůstal ležet na ledě a opustil jej až za pomoci spoluhráčů.

 V poslední minutě přece jen po Gřegořkově střele vykřesal při power play pro Energii naději Kumstát. To však ze strany domácích bylo vše a k vyrovnání jim nepomohla ani opětovná hra bez brankáře. 

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Zaťovič (Pech, D. Nosek), 60. Kumstát (Gřegořek, Pech) - 11. Kadlec (Hertl, Alinč), 13. Kempný (Žejdl, V. Růžička ml.), 28. Poletín (Skokan). Rozhodčí: Šindler, Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 2609.

Karlovy Vary: Mensator - Gründling, D. Kohn, J. Látal, Kloz, Gřegořek, MacDonald, D. Nosek, Gulaši - Koblasa, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, T. Káňa, J. Doležal ml. - Skladaný, Vachovec, Zucker. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.
Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - Sklenář, V. Růžička ml., P. Jelínek - Žejdl, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud