František Suchan
10. prosince 2012 • 05:00

Růžička je už ve 49 letech rekordmanem! Odkoučoval 628. zápas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

TABULKA | K oslavám neměl po včerejší porážce 1:3 od Komety důvod. Přesto, pro Vladimíra Růžičku, 49letou trenérskou osobnost ze Slavie, šlo o zásadní utkání. Koučoval totiž svou 628. partii v základní části a odpoutal se tak od Františka Výborného na čele této statistiky…



„Vůbec mě nepřekvapuje, že už je Vláďa nejlepší. Hodí se to k jeho povaze, jde si za svým, je hrozně cílevědomý a hlavně má výsledky,“ smekl útočník Jaroslav Bednář, který se svým současným nadřízeným na startu kariéry hrával v jednom útoku.

„Skoro celou kariéru v extralize jsem pak měl šanci ho sledovat a podle mě to je náš momentálně nejúspěšnější trenér,“ dodal.

„Trénoval, už když jsem se chodíval na Slavii dívat. A zůstává tady pořád,“ pokýval 19letý Tomáš Hertl a připomněl, že Růžička od svého nástupu v zimě 2000 neopustil svůj srdeční klub. „Udělal tady hodně úspěchů, tak snad mu k nějakému pomůžeme i v této sezoně,“ zadoufala mladá hvězda.

Včera to proti Brnu nevyšlo, přestože domácí alespoň prolomili sedmizápasovou sérii bez trefy v přesilovce. Kometa si k výhře došla před sedmi a půl tisícovou návštěvou, kde dobrá polovina dorazila z jižní Moravy.

„Jezdí sem tradičně hodně našich fanoušků, chceme se jim za to odvděčit dobrými výkony,“ vzkázal centr Jakub Koreis, který vybojoval klíčový třetí gól pro Romana Erata.

NEJVÍCE ODKOUČOVANÝCH ZÁPASŮ v pozici hlavního trenéra (základní část)
1. Vladimíř Růžička 628
2. František Výborný 627
3. Alois Hadamczik 561
4. Zdeněk Venera  553
5. Václav Sýkora 505

Vladimír Růžička měl v odpoledním zápase hráčům hodně co vytýkat
Vladimír Růžička měl v odpoledním zápase hráčům hodně co vytýkat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud