19. dubna 2013 • 20:08

Oslava se odkládá! Zlín otočil duel v Plzni a vybojoval sedmý zápas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně se historicky první korunovace za české mistry nedočkali. V šestém zápase před beznadějně vyprodaným domácím hledištěm sice nad Zlínem vedli, ale na začátku druhé třetiny si nechali dát dva góly za 14 vteřin a z tohoto direktu už se nevzpamatovali. Po porážce 2:5 se tak finálová série přesouvá k sedmému rozhodujícímu zápase do Zlína, kde se bude hrát v neděli.



Mezi plzeňskými zadáky opět nechyběl zkušený Špaček, jenž startem v minulém utkání obnovil svoji aktivní kariéru, nastoupil také útočník Pletka. Na straně hostů došlo oproti minulému duelu k přeskupení útočných formací a pohromadě zůstala pouze ta vedená Leškou.

V úvodu zápasu se hrálo dlouho bez přerušení, ale zároveň z obou stran velmi opatrně. O něco aktivnější domácí zahrozili jako první, Balejovu bombu zneškodnil gólman Sedláček hřbetem lapačky. Vzápětí tečoval Lev Vampolovu střílenou přihrávku, ale pouze do strážce zlínské branky. Teprve v polovině deváté minuty musel zasahovat Mazanec, ale přes malé vytížení si dokázal udržet pozornost.

Nicholas Johnson (vlevo) to schytává od zlínského Tomáše Linharta
Nicholas Johnson (vlevo) to schytává od zlínského Tomáše Linharta

Na konci 11. minuty udělali Západočeši další krůček k titulu. Po Johnsonově akci zakončené ranou do horní tyče pohotově dorazil puk do branky kapitán Straka. Odpovědět mohl záhy Ondráček, s jehož bombou z kruhu pro vhazování si ovšem Mazanec poradil. Bekhend do Sedláčkovy lapačky poté namířil Vlasák, jenž si vybruslil z rohu kluziště.

Pohodu domácího celku i natěšeného vyprodaného hlediště řádně provětral nástup do druhé části. Už 39 vteřin po návratu ze šaten dorazil puk z úhlu Ondráček po odražené střele Řezníčka.

Dokonalým šokem pak byla jen o 14 sekund později vedoucí trefa Beranů z Köhlerovy hole. Mazanec byl rázem mnohem více v permanenci a musel vytáhnout zákrok proti Melenovskému.

Bezchybně si vedl i proti zblízka dorážejícímu Okálovi, i když v tomto případě potřeboval také notnou dávku štěstí. Kovářovi sebral radost z vyrovnání Sedláček, na druhé straně neuspěl Čajánek. V 38. minutě už se chystal uklidit puk do prázdné branky v přesilovce Kašpařík, Linhart ho však o kotouč připravil.

Petr Čajánek se raduje z gólu do plzeňské branky, což smutně sledují Jaroslav Špaček a Nicholas JohnsonFoto Jaroslav Legner (Sport)

Další početní výhodu Indiánů rozdělila přestávka a zůstala nevyužita. Domácí se jen těžko dostávali přes pečlivou obranu hostů, což podpořil i zlínský výpad v 44. minutě, kdy Kostourek přidal třetí trefu Beranů. V 49. minutě ujel Holík v oslabení, ale v rozhodující chvíli při forhendové kličce proti Mazancovi mu utekl kotouč.

Chvilku nato se naopak Vlasák s Kašpaříkem dostali sami dva před Sedláčka, jenže zakončující Kašpařík zacílil jen do horní tyče. Vzápětí spálil další šanci Kostourek.

V 57. minutě vykřesal naději pro domácí Kratěna, jenže Holík poté vystihl Hanzlíkovu přihrávku naslepo a precizním bekhendovým blafákem překonal Mazance. Při power play domácích nejprve minul Čajánek, ale Tesařík už ne a upravil na konečných 2:5.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 4. • 17:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
2:5
ONLINE
19. dubna
17:30
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 10:55. Straka, 56:11. Kratěna

Hosté: 20:39. Ondráček, 20:53. Köhler, 43:59. Kostourek, 56:48. Holík, 59:44. Tesařík

Sestavy

Domácí: Mazanec – Jiří Hanzlík, J. Špaček, J. Jeřábek, St. Pierre, Slovák, Frolo, Mozík – Johnson, Jan Kovář, Martin Straka – Kratěna, Kašpařík, Vlasák – Balej, T. Sýkora, Pletka – Dvořák, Lev, Vampola – od 36. navíc Petruška. Trenéři: Milan Razým, Michal Straka a Rudolf Pejchar.

Hosté: J. Sedláček – Zámorský, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Urbanec – Ondráček, Čajánek, O. Veselý – Balaštík, Leška, Köhler – Melenovský, Holík, Fořt – Okál, Kostourek, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach a Juraj Jurík.

Rozhodčí

Minář (ČR), Baluška (SR) – Barvíř, Blümel (oba ČR)

Stadion

ČEZ Aréna, Plzeň

Návštěva

8236 (vyprodáno) diváků

Online z utkání zde >>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud