29. dubna 2013 • 21:32

Plzeňský Kovář je Hokejistou sezony, cenu Sportu získal Růžička

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jan Kovář z Plzně ovládl slavnostní zakončení extraligy. Na galavečeru v pražském klubu SaSaZu převzal cenu pro Hokejistu sezony i nejlepšího hráče play off. Člen reprezentačního kádru pro nadcházející mistrovství světa se tak stylově rozloučil s domácí nejvyšší soutěží, neboť v příští sezoně bude hrát za Magnitogorsk v Kontinentální lize.



Třiadvacetiletý Kovář má za sebou nejvydařenější sezonu v kariéře, ve které vydatně pomohl Plzni k historicky prvnímu zisku mistrovského titulu. V základní části nasbíral v 52 zápasech 51 kanadských bodů za sedmnáct gólů a 34 asistencí. V play off přidal ve 20 utkáních jedenáct branek a patnáct asistencí a ovládl produktivitu vyřazovací části soutěže.

I díky Kovářovi Západočeši na slavnostním vyhlášení anket získali nejvíce cen. Symbolicky převzali i pohár pro mistra soutěže, slovenský obránce Tomáš Slovák byl vyhlášen nejlepším hráčem na svém postu.

Oceněni byli i zástupci poraženého finalisty ze Zlína. Nejlepším trenérem byl vyhlášen Rostislav Vlach, nováčkem sezony útočník Zdeněk Okál a Berani převzali i Pohár prezidenta Českého svazu ledního hokeje pro vítěze základní části.

Stejně jako Kovář si dvě ceny odnesl i útočník Třince Martin Růžička, jenž byl nejlepším střelcem, za což dostal trofej od deníku Sport, a také nejproduktivnějším hráčem dlouhodobé části extraligy.

Martin Růžička přebírá cenu deníku Sport pro nejlepšího střelce extraligy od Františka SuchanaFoto Pavel Mazáč (Sport)
V obou případech také překonal rekordy soutěže.

Nejlepším brankářem byl vyhlášen Pavel Francouz z Litvínova, cenu pro nejslušnějšího hráče extraligy získal Petr Ton ze Sparty. Místo něj ji ale převzal jeho spoluhráč Zdeněk Bahenský, neboť Ton byl v pondělí na operaci s loktem.

Slavnostního vyhlášení se nemohl zúčastnit ani Jaromír Jágr, který na začátku sezony hrál za Kladno při výluce zámořské NHL. Hvězda českého hokeje získala cenu pro nejčastěji zvoleného nejlepšího hráče utkání a diváci mu v hlasování udělili i takzvanou Zlatou helmu za nejhezčí akci.

Hokejista Martin Procházka si vystřihnul na Hokejistovi sezony tanec s Barborou Černoškovou
Hokejista Martin Procházka si vystřihnul na Hokejistovi sezony tanec s Barborou Černoškovou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud